17 квітня 2015 р.

Путін повторив казочку про те, що українці і росіяни – один народ

У спілкуванні Володимира Путіна зі співгромадянами 16 квітня міжнародна тема була витримана в основному у примирливому ключі стосовно як до Заходу, так і до України.
Своїми думками, що стоїть за висловлюваннями Путіна стосовно внутрішньо-українських справ поділився народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук.

«Впевнений, що ключові фрази Путіна довго будуть цитувати політологи та журналісти. Принаймні, до святкування дня перемоги. Серед цих фраз запам’яталися: "ми не збираємося відроджувати імперію"; "ми нікого ворогами не вважаємо"; "забезпечити гідне життя, зокрема і російським людям, які проживають сьогодні за кордоном, у близьких для нас країнах СНД, ми можемо, розвиваючи взаємодію і співпрацю"; "Україна - незалежна самостійна держава, до цього треба ставитися з повагою, занурюватися і втручатися туди - це неправильно".

Як і раніше, називаючи зміну влади на Україні переворотом, російський президент, тим не менш, говорив не про підступи Держдепу, а про помилки Віктора Януковича.
"Це провал внутрішньої політики України. Люди втомилися від злиднів, злодійства, хамства влади, від корупції, олігархів, їх невгамовної жадоби", - заявив він.
Мова стала більш мирною, але робити висновки на підставі цих висловлювань, про те, завершується "новоросійський проект" чи ні, ще рано. 
Ситуація на Донбасі все ще залишається невизначеною. Під час перемир’я інциденти продовжуються, пом'якшення позиції сепаратистів не відбувається, військова активність на контрольованій ними території не знижується.

З цього випливають два висновки: по-перше, в особі Путіна ми маємо справу з людиною, від якої все залежить, але над якою немає ніякого контролю. По-друге, він знову повторив свою відому тезу про те, що українці і росіяни - один народ.
Це ж саме він говорив і у минулому році. Тоді активна фаза подій на Сході, в Одесі, Харкові відбулась саме після таких заяв.
А ми повинні слухати, вивчати і своє робити. Адже ніхто не зробить за нас нашу роботу, а роботи в нас багато. Перш за все - це захистити нашу землю від агресорів, а по друге - це і боротьба з корупцією, це і відновлення економіки і створення робочих місць. Це і підвищення соціальних стандартів, встановлення рівних можливостей для всіх. Створення системи справедливого правосуддя і прозорість у відносинах між владою і громадянами і ще багато чого, щоб українці стали жити гідно, заможно і незалежно!», - вважає Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар