11 червня 2015 р.

Українці чекають від уряду конкретних результатів, а не балачок!

Сьогодні в Україні важко всім… Бо війна, бо злидні…Але це ж не підстава не впроваджувати реформи!

Весь світ допомагає нашій державі боротися за свій вибір. Тому уряд повинен працювати, не покладаючи сил, - 24 години на добу!

Вже є певні позитивні напрацювання, про які навіть згадав Президент в своєму щорічному посланні до Верховної Ради України, але ж потрібні конкретні результати!

Чого варта лише пробуксовка з люстрацією чиновників. Чому ті прокурори, що прислуговували режиму Януковича, ще і досі працюють на керівних посадах? Чому ДАІ досі стоїть на дорогах з однією метою - поповнювати касу своїх керівників, а не допомогати водіям? Чому суддівська гілка влади взагалі не потерпіла змін?

Я вже не кажу про те, що відбувається в пенітенціарній службі, то взагалі жах!

В соціальній сфері теж запитань більше,  ніж відповідей. Медична галузь у занепаді, ціни на ліки виросли втричі,  а зарплати не проіндексовані. Громадяни можуть хіба що,  як на виставці, дивитись на ліки, а купити їх немає за що.

Ще одна ганебна для уряду тема - підняття тарифів для населення. Урядовці досі роблять  вигляд,  що все гаразд, хоча вже доведено, що тарифи завищені.

Президент України Петро Порошенко у своєму посланні до Верховної Ради звернувся з безпосередньою вимогою - провести індексацію зарплат і пенсій. За словами Петра Порошенка, він не задоволений ані своєю роботою, ані роботою уряду, ані роботою парламенту. Утім, найбільш незадоволений, на його думку, український народ.

«У нас немає ані найменшого права дорікати людям, які нам довірили країну», – зауважив Президент. І тому українська влада не повинна скаржитися на суворі вимоги і жорсткі критерії, які до неї висуваються.

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що його заява про зміну уряду восени повинна стимулювати кожного урядовця до дій, адже не втома є мірилом виконання дій, а суспільна реакція.

Цілий ряд ключових міністерств, це МВС, Мін’юст, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство палива і енергетики, Міністерство економіки та Мінфін досі не торкнулися зміни.

Висновки мають зробити як кожен урядовець щодо темпів реформ, які він запроваджує у своєму міністерстві, так і ВРУ, яка має дати оцінку діяльності кожного міністра. Щодо зміну формату коаліції – це лише не небажано, а й неможливо.

Слід зазначити, що нині проєвропейська коаліція, як ніколи згуртована. І дуже велика в цьому заслуга спікера Парламенту Володимира Гройсмана. Він зумів відмінно організувати роботу депутатів. Я кажу - депутатів більшості. Бо депутати від так званої “опозиції” не зробили жодного кроку для розвитку держави, вони не прийняли жодного рішення на користь України.

Ми пишаємось нашими військовими і нашою Службою Безпеки, які стали відроджуватися. Військові боронять нашу країну і ціною власного життя дають можливість мирно жити людям майже на всій территоріії України, СБУ знешкоджує терористів і диверсантів щодня.

Ми всі чекаємо від уряду не бурхливої імітації роботи, а дій, які позитивно позначаться на рівні життя українців. Уряд повинен усвідомлювати свою відповідальність і нарешті почати працювати на конкретні результати!


Немає коментарів:

Дописати коментар