1 лютого 2016 р.

Судді, на яких є нарікання від громади, мають бути позбавлені права виносити суддівські рішення

«В Україні пройдуть переатестацію всі  9 тисяч суддів. Це є безпрецедентним кроком не лише на теренах України, а й всього пострадянського простору», - заявив народний депутат України Геннадій Ткачук, коментуючи в ефірі програми «Трибуна» на телеканалі ВДТ законопроект №3524 щодо конституційних змін в частині правосуддя.

-  Для переатестації суддів буде створена незалежна комісія, до якої увійдуть представники громадських організацій, юристів, чиновників, різних фахівців, - зазначив Геннадій Ткачук.
– Зрозуміло, що такі дії не до вподоби  суддівському корпусу, але на сьогоднішній день суддям довіряють лише  4 % населення України, і цю ситуацію потрібно було  змінювати. Вважаю, що судді, на яких є нарікання від громади, мають бути позбавлені права виносити рішення іменем України. Натомість їх місця мають зайняти фахівці, що пройшли відповідну атестацію.Хочу наголосити, що в Україні щороку випускаються 8-9 тисяч студентів юридичних  факультетів.  Тобто фактично проблем з переатестацією  та наповненням людьми суддівського корпусу – не буде.




Немає коментарів:

Дописати коментар