17 листопада 2016 р.

ГEННAДІЙ ТКAЧУК: ПOКAРAННЯ OСIБ, ПOВ’ЯЗAНИХ З РEЖИМOМ ЯНУКOВИЧA, МOЖE ПEРEТВOРИТИСЬ НA ЇХ ВИПРAВДAННЯ


У Верховній Раді намагаються прийняти постанову «Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності». Її суть в наданні РНБО права на розробку й застосування механізму санкцій проти певного переліку осіб, пов’язаних з режимом Януковича. 

Як в нас часто буває гарну ідею вивернули так, що вона стала своєю протилежністю. Закон «Про санкції» допускає їх застосування до громадян України тільки, коли ведуть терористичну діяльність. Проте, у нас суди досі не визнали жодної людини із санкційного списку такою, що веде терористичну діяльність і не вказано чітко якихось інших фактів. На лице порушення Закону “Про санкції”. Це означає, що ті ж суди в процесі застосування санкцій просто скасують їх. Тобто покарання злочинців перетвориться на їх виправдання. 
Інший підозрілий момент в тексті Постанови – це склад санкційного списку. Він далеко не повний й потребує доповнень низкою одіозних посадовців епохи Януковича та представниками псевдореспублік на Сході. Пропоную залучити до доопрацювання документу максимальну кількість експертів, щоб на виході ми мали документ, який буде насправді дієвим. Інакше ми самі себе осоромимо.

Немає коментарів:

Дописати коментар