17 березня 2015 р.

Будемо розглядати проект постанови про звернення ВР до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ про порушення прав і свобод людини у Криму

Виконання Мінських угод та план законодавчого забезпечення реформ – головні питання пленарного тижня в Верховній Раді України.
Серед законопроектів щодо виконання Мінських угод підготовлено, зокрема постанову щодо територій на Сході України, на яких мають бути проведені місцеві вибори і запроваджений особливий порядок здійснення місцевого самоврядування відповідно до закону, ухваленому Парламентом минулого скликання. Також до порядку денного внесено питання, пов’язані з реалізацією рішення РНБО щодо миротворців.
Депутати розглядатимуть й інші важливі законопроекти, у тому числі щодо децентралізації, роботи житлово-комунального господарства, урядових ініціатив, які передбачатимуть співпрацю України зі Світовим банком.
Народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук так прокоментував, план роботи на черговий пленарний тиждень. 

«Також цього тижня має розглядатися питання щодо звільнення від оподаткування громадських організацій. Проектом розкладу засідань парламенту на поточний тиждень передбачається розглянути проект постанови про звернення ВР до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ про порушення прав і свобод людини у Криму. Внести до порядку денного та прийняти рішення планується щодо законопроекту про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.
У середу, 18 березня, пропонується розглянути проект постанови про скасування рішення ВР від 5 лютого щодо прийняття в цілому як закону проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України.
У п`ятницю, 20 березня, планують розглянути законопроект про внесення змін до закону "Про державні нагороди України" (щодо надання права присвоєння звання Героя України особам, які не є громадянами України)», - розповів про плани депутатів на тиждень Геннадій Ткачук.

Під час засідання погоджувальної ради у понеділок голова ВРУ Володимир Гройсман подякував фракціям за «якісну роботу» над проектом плану законодавчого забезпечення реформ, зокрема, у частині напрацювання антикризових законопроектів та законодавчих актів, які необхідно прийняти «на середньострокову перспективу».
«Я розраховую, що до 26 березня ми напрацюємо ці механізми, і з квітня перейдемо до системної роботи щодо прийняття відповідних рішень і вирішення проблем, які існують у державі», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, цей план буде остаточно узгоджений Коаліцією не пізніше 26 березня і після цього стане планом дій для Верховної Ради. До цього робота над документом буде відбуватися в семи тематичних робочих групах, які будуть сформовані відповідно до розділів документу.
Робочі групи включатимуть представників від кожної депутатської фракції Коаліції, Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України, також секторальних експертів. Перед ними стоятиме завдання узгодити перелік важливих для реформ законопроектів, послідовність та терміни їх прийняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар