14 листопада 2013 р.

Поведінка правлячої партії не викликає поваги

Власне, з поведінки депутатів-регіоналів у Верховній Раді останнього тижня було зрозуміло, що їх лідер тягне час  і не збирається підписувати угоду про асоціацію з ЄС. Ще місяць тому їм було заборонено критикувати євроінтеграційний вибір України і особисто Віктора Януковича. Але останні дні регіонали розслабилися і почали висказувати те, що нещодавно вважалося крамолою. 

Це було надто помітно – і всі зрозуміли, що вони отримали на це дозвіл. Хто може надати такий дозвіл – також зрозуміло. 

Але зізнаюся чесно: коли я сьогодні збирався на позачергове засідання Верховної Ради, в мене ще теплилася надія, що в України залишився шанс на підписання угоди. Коли я побачив, що на засідання так і не було винесено жодного євроінтеграційного законопроекту – зрозумів що надії марні. 

Я лише не можу збагнути - навіщо так примітивно обманювати всю країну та наших європейських партнерів? Невже регіонали вважають, що люди не бачать і не розуміють цієї дешевої гри? Дарма вони вважають всіх дурнями. Наміри Януковича чітко проглядали через його вперте небажання помилувати Тимошенко: якби він справді прагнув в Європу, якби інтереси країни для нього були на першому місці, він би просто помилував її. І тим самим викликав до себе повагу усієї України, всього світу. Такі благородні вчинки заслуговують поваги, вони залишаються в історії.

Невже представники партії регіонів замість сьогоднішнього блазнювання у Верховній Раді не могли вчинити як справжні чоловіки і чітко та рішуче заявити що їх вибір – це Митний союз? Навіть той хто цей вибір не поділяє, таку позицію зрозуміє і поважатиме. 

Замість цього ми знову бачимо з боку правлячої партії кривляння, метушню, брехню і дешеву гру. Це виглядає дуже бридко. Колеги, так не йдуть в Європу!


Немає коментарів:

Дописати коментар