19 листопада 2013 р.

Геннадій Ткачук: Уряд провалив програму будівництва доступного житла

Народний депутат від УДАРу, член Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Геннадій Ткачук вважає, що міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник маніпулює статистикою.

Про це народний депутат заявив інтернет-виданню «Главком», проаналізувавши оприлюднену Мінрегіоном кілька днів тому «позитивну динаміку» у сфері будівництва.

Зокрема, Темник повідомив, що в секторі житлового будівництва за 9 місяців поточного року виконано робіт загальним обсягом 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року.

Ткачук відзначив, що в Мінрегіоні пишаються, що обсяг прийнятої в експлуатацію загальної площі житла в січні-вересні 2013 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року також збільшився на 19,1%. Але, за словами нардепа, насправді дані Держстатистики свідчать, що обсяг прийнятої в експлуатацію загальної площі житла в січні-вересні в 2013 р. в порівнянні з відповідним періодом 2012 року не збільшився, а зменшився на 3,4 %.

«Де ж Мінрегіон побачив збільшення?», - запитує депутат і тут же відповідає: «Дуже просто: якщо не враховувати площу житла в індивідуальних (садибних) будинках, зростання дійсно становить 19,1%. Але індивідуальні будинки складають дві третини (62,9%) всього прийнятого в експлуатацію обсягу житла. До того ж, більше чверті загального обсягу площі житла (27,4%) припало на місто Київ та Київську область, швидше за все, саме тут і забезпечується вся «позитивна динаміка».

За словами нардепа, міністр «забув» відзвітувати, що за рахунок коштів державного бюджету у січні - вересні в 2013 р. прийнято в експлуатацію лише 15,6 тис. кв. м загальної площі житла ( 0,2% від загального обсягу). «Але і ця мізерна кількість аж на 59,1% менше рівня відповідного періоду попереднього року - тобто впала на дві третини!», - заявив «ударівець».

Він зазначив, що можна зрозуміти бажання Мінрегіону показати оптимістичні цифри, які б засвідчували покращення життя. «Але навіщо для цього вдаватися до замовчування невтішної статистики? Ми очікуємо від цього державного органу не переможних звісток, а реального аналізу наслідків невиконання державою своїх зобов'язань», - підкреслив Ткачук.




Немає коментарів:

Дописати коментар