9 липня 2014 р.

Виборці прагнуть розпуску Верховної Ради та дострокових парламентських виборів

Вінницькі ударівці біля ОДА вимагають розпуску Верховної Раді
Згідно з календарним планом поточної сесії Верховної Ради, цього тижня народні депутати працюють в комітетах, фракціях і виборчих округах. Нарешті з'явився час ґрунтовно поспілкуватися з своїми виборцями, обговорити і напрацювати з ними необхідні законодавчі ініціативи і законопроекти, відвідати тих людей, які потребують максимального соціального захисту і просто підтримки.

Під час зустрічей доводиться пояснювати громадянам суть нещодавно ухвалених законів і тих, які ми ще маємо на меті ухвалити, розповідати про найнеобхідніші, найнагальніші питання, що стосуються сьогодні України, зокрема, про антитерористичну операцію на сході нашої держави.

В порівнянні з зустрічами, які відбувалися ще півроку тому, помітно, що в громадян значно змінилося коло питань, які вони хочуть обговорити з народним депутатом. Якщо раніше переважали питання соціального захисту (пенсії, пільги), матеріальної допомоги, скарги на свавілля та порушення закону посадовими особами в державних організаціях та установах, то зараз люди переважно піднімають "ідеологічні питання" - скаржаться на неквапливість реформ, відсутність люстрації, намагаються запропонувати шляхи виходу із політично-суспільної кризи, що охопила країну.

Чи не найбільше задають питання і висловлюють побажання щодо розпуску цього складу Верховної Ради та оголошення дострокових парламентських виборів. Мотивація в людей дуже проста – вони хочуть щоб Верховна Рада служила народу і відстоювала його інтереси. Вони бачать повну неефективність цього складу парламенту і прагнуть позбутися регіоналів та комуністів, які своїми діями підігрівають сепаратистські настрої в Україні, та навіть судити їх. Людям дуже боляче дивитися як важко ухвалюються необхідні закони – тому що не вистачає голосів, тому що антиукраїнські сили у Верховній Раді вдалися до відвертого саботажу. Разом із парламентськими багато хто пропонує провести і місцеві вибори для того щоб здійснити повне перезавантаження влади – люди не забули, що саме цього вимагав Майдан.

На кожній зустрічі мені доводиться нагадувати, що саме партія "УДАР" є найбільш послідовною щодо питання про розпуск Верховної Ради – ми не лише проводимо відповідні масові акції, але й працюємо над створенням конституційних умов в парламенті для надання можливості Президенту законно розпустити цей представницький орган.

Людей дуже цікавить за якою системою будуть відбуватися майбутні позачергові вибори, і дуже часто здіймаються дискусії щодо переваг і недоліків пропорційної системи і з відкритими списками. Виборцям подобається, що така система надасть можливість справжнього вибору – і майже всі схвалюють її.

Дуже приємно, що під час зустрічей спостерігається загальний патріотичний підйом, бажання захистити свою державу, небайдужість людей до майбутнього країни - відчувається, що люди готові терпіти і багато чим жертвувати заради своєї держави. Тепер не тільки просять про допомогу – але й пропонують її, надають конкретні, чіткі пропозиції.

Цього літа в народних депутатів відпустки не буде, адже ми маємо бути готові зібратися протягом 24 годин для прийняття термінових рішень. Наступний тиждень сесійний і я вирушатиму до Києва з бажанням працювати, оптимізмом і добрим настроєм, які подарували мені мої виборці.

Немає коментарів:

Дописати коментар