2 липня 2014 р.

На мітингу у Вінниці вимагали саморозпуску Верховної Ради

Вінниця, ОДА, УДАР

2 липня у Вінниці відбувся мітинг з вимогами щодо саморозпуску Верховної Ради та оголошення позачергових парламентських виборів. Об 11.00 перед Вінницькою ОДА зібралися близько 200 представників партії УДАР та інших небайдужих людей, щоб висловити свою позицію щодо розпуску Верховної ради України і оголосити недовіру чинному складу парламенту.

Учасники мітингу скандували «У відставку!» і вимагали перезавантаження влади. У своїх виступах промовці відзначали, що саморозпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів народних депутатів було однією з вимог Майдану, отже, парламент зобов'язаний саморозпуститися, щоб у країні відбулися зміни на краще. Мітингарі закликали народних депутатів не боятися розпуску і знайти в собі мужність згодитися на перевибори. У виступах звучали гасла «Верховну раду - у відставку», «Вимагаємо повної люстрації влади», «Негайно включити в порядок денний ВР постанову про саморозпуск».

Ведучий мітингу - голова Вінницького обласного молодіжного крила партії УДАР Сергій Ткачук зауважив, що нинішній склад парламенту уже давно не відображує вимог суспільства - свідченням цього є і настрої громадян, і результати президентських виборів, які показали вкрай низьку підтримку таких парламентських політсил, як ПР і КПУ. «Саморозпуск Верховної Ради - це вимога часу і вимога українського народу» - зазначив він, - «Цей парламент абсолютно не відповідає вимогам виборців і ситуації в країні, тому депутати повинні зробити відповідальний вчинок і саморозпуститися. Таким чином, ми отримаємо новий легітимний парламент, який буде заново будувати країну і забезпечувати проведення реформ». 

Учасники мітингу погодилися з тим, що в критичній ситуації, що склалася в Україні, потрібен новий законодавчий орган, який має отримати від суспільства мандат довіри для здійснення необхідних реформ та зміцнення національної безпеки держави. Нинішній склад парламенту на це не здатний, а перевибори допоможуть провести люстрацію політиків, які працюють проти інтересів країни. Мітингарі були також впевнені, що кожен депутат має відчувати контроль з боку народу.

За  матеріалами вінницьких ЗМІ


Див. також:
УДАРівці з Вінниччини були учасниками столичного мітингу на підтримку євроінтеграції
Вчимося страйкувати
Приїжджайте на Майдан відстоювати наше європейське майбутнє!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар