6 липня 2015 р.

У Вінниці відзначили роботу волонтерів та розповіли про унікальний для регіону проект


У Вінниці відзначили учасників волонтерського руху. 4 липня пройшов урочистий захід «Коло щирих сердець», під час якого нагородили благодійників, які допомагають українським військовим та анонсували створення єдиного інформаційного простору «Волонтер-Інфо».

Ініціаторами та організаторами заходу виступили об'єднання Вінницькі соціальні ініціативи – «ВСІ разом», Наглядово-координаційна рада громадських організацій та волонтерів при Вінницькому шпиталі,  ГО "Рада Вінниччини" на чолі з Людмилою Станіславенко, волонтерський корпус «Архангел», «Самооборона Майдану у Вінницькій області» та УНА-УНСО Вінниччини.

За словами голови благодійного фонду Олександра Дмітрієва, проект «Волонтер-Інфо», який вдалося реалізувати за активної підтримки народного депутата України Геннадія Ткачука, покликаний вирішити багато проблем, з якими стикаються бійці АТО після повернення до дому.

Вже зараз на території Вінницького військового шпиталю створено перший інформаційний пункт, де можна залишити своє звернення до нардепа Генадія Ткачука, а також отримати юридичну консультацію з різних питань.

В перспективі волонтери планують розширювати свою діяльність, зокрема, створювати нові інформаційні пункти.

За плідну співпрацю та меценатство, за проявлену волонтерську ініціативу та активну громадську позицію Геннадію Ткачуку було вручено подяку.

Геннадій Ткачук подякував вінничанам за неоціненну роботу, яка наближає Україну до довгоочікуваного миру.

- Сьогодні кожен десятий українець займається благодійністю, - зазначив Геннадій Ткачук. – Без допомоги волонтерів, особливо на початку проведення антитерористичної операції, Путін вже був би у Києві. Тому черговий раз висловлюю Вам вдячність - людям з великим серцем та чистим розумом.

Геннадій Ткачук зауважив, що сьогодні Верховна рада працює над законами, які дадуть можливість волонтерам та військовим почувати себе більш захищеними.

- Попереду ще багато роботи, яку ми повинні виконувати спільно. Нині потрібно чітко розуміти, що нам необхідно об’єднуватись, адже ми маємо два ворога зовнішнього – агресія з боку Росії та внутрішнього – корупцію. Попереду на нас чекає багато роботи. Хочу наголосити, що чиновник повинен слугувати народу і це не пусті слова. 

Співорганізатор заходу, керівник «Самооборони Майдану у Вінницькій області» Андрій Книжник розповів, що вінничани беруть активну участь у допомозі військовослужбовцям.

- Сьогодні ми бачимо, що волонтерський рух на Вінниччині стрімко розвивається, - говорить керівник Самооборони. – Я впевнений, що люди які допомагають хлопцям на Сході - це справжні патріоти України.

Голова ради волонтерів військового госпіталю Олена Варлан-Кульшенко у своїй промові акцентувала увагу на вінничанах, які допомагають учасникам АТО самостійно.

- У цьому залі присутні люди, які чинять благодійність самостійно, без участі фондів та громадських організацій, - наголосила голова ради волонтерів. – Ці люди їздять на фронт впродовж року тому я вважаю за необхідне сьогодні відзначити їх роботу нагородами. 

Наприкінці зустрічі організатори нагородили десятьох волонтерів медаллю «За гідність і патріотизм». Також вручили подяки підприємствам та організаціям, які долучилися до волонтерської діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар