14 квітня 2015 р.

Відтепер усі, хто взяв валютні кредити, зможе їх віддати у гривнях

Депутати Верховної Ради проголосували за закон «Про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті».
В закон йдеться, що банки за заявою громадян, що взяли кредити у валюті, повинні впродовж місяця після отримання заяви, їх перевести у гривні.

Детально про новації цього закону розповів народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук.

«Законопроектом передбачається встановити, що всі банки та інші фінансові установи, які діють на території України, за письмовою заявою громадян України, що мають невиконані зобов'язання за кредитними договорами в іноземній валюті, зобов’язані протягом 1 місяця провести реструктуризацію зобов'язань за кредитним договором.

Згідно з проектом, реструктуризації підлягають усі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості.

Споживчий кредит, право вимоги за яким відступлено іншій особі (якщо вона не є фінансовою установою), виконується позичальником або поручителем за ціною відступлення.

Заборгованість за споживчим кредитом конвертується по офіційному курсу НБУ на дату укладання кредитного договору. Курсова різниця списується банками.

Відсоткова ставка за користування кредитом після реструктуризації не повинна перевищувати ту, яка була встановлена до моменту реструктуризації», - розповів Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар