26 лютого 2016 р.

«На сьогоднішній день в коаліції є голоси. Подобається це комусь, чи ні»

«Радикальна реформа, чи радикальні дії, чого очікує український політикум?» На це запитання відповів народний депутат України Геннадій Ткачук в ефірі програми «Політрада» на телеканалі ВДТ.

За словами політика, коаліція існує, все решта - це маніпуляції.

- На сьогоднішній день в коаліції є голоси. Подобається це комусь, чи ні. Останнє голосування, за проєвропейські закони, які нам необхідно було прийняти до засідання Європейського Парламенту довело, що голосів вистачає і парламент може приймати життєво-необхідні рішення. Зауважу, що принципово не голосувала «Батьківщина» і «Самопоміч» . Безумовно, криза є, багато політиків хочуть перевиборів і зрозуміло чому. Вони не потрапили в парламент, або потрапили з малою кількістю людей, - зазначив нардеп.

Також, народний депутат висловився стосовного того, як Уряд вносить законопроекти.

- Таких безглуздих законопроектів напевно жоден Уряд країни ще не вносив. Наприклад, 24 грудня вноситься на розгляд законопроект про бюджет на 2016 рік, а о 03:00 ночі ми його приймаємо. Тобто його ніхто не бачив, не читав. Аргумент був один – якщо ми не приймемо бюджет, то не отримаємо транш від МВФ. Для прикладу, там були такі законопроекти, згідно яких ПТУ фінансуються за рахунок місцевих бюджетів. Це повна дурня, яку ми зовсім нещодавно виправили. А Яресько - видатна американська діячка, сказала, що цей закон потрібно заветувати. Я можу сказати точно, що в парламенті є багато нормальних людей і патріотів. Арсеній Яценюк погодився з тим, що Уряд має бути переформатований. Іншого шляху немає. Я думаю найближчим часом пройдуть певні політичні консультації , які проводить президент України та голова ВРУ, наш земляк Володимир Гройсман – результат буде.

Під час ефіру Геннадій Ткачук заявив, що сьогодні всі міністри втратили вотум довіри і навіть не з’являються на засідання комітетів.

- Вони чітко усвідомлюють, що більшість з них працювати вже не будуть, адже їх роботу люди змогли оцінити. Я вважаю, що ніяких радикальних реформ не потрібно. Просто щодня треба робити правильні кроки. Такі, які від нас вимагає ЄС та суспільство. Нещодавно ми прийняли закон про витрати чиновників та обов’язкове декларування майна, ми багато прийняли антикорупційних законів. Інша справа, як вони будуть діяти. Я думаю, що суспільство більше не дозволить вводити себе в оману. Я впевнений, що у депутатів вистачить здорового глузду для того, щоб створити нову коаліцію та переписати коаліційну угоду.


Немає коментарів:

Дописати коментар