28 грудня 2013 р.

Звіт за перший рік діяльності народного депутата

12 грудня виповнився рік, як Верховна Рада 7 скликання розпочала перше пленарне засідання.

За цей час головними напрямами моєї депутатської роботи було проведення у вищому органі законодавчої влади країни політичної лінії партії УДАР та захист конституційних прав і свобод громадян. Партія УДАР, яку я представляю, є відповідальною політичною силою, яка послідовно дотримується виконання передвиборної програми і докладне інформує виборців про хід виконання взятих на себе зобов'язань. Передвиборна програма партії багато в чому стала основою для законотворчої діяльності парламентської фракції партії УДАР. Ми є опозиційною фракцією, це накладає відбиток на нашу роботу, проте ми довели що є згуртованою, дисциплінованою і злагодженою командою однодумців. 

Вже в перший день роботи Верховної Ради 7 скликання ми з колегами по фракції партії УДАР зареєстрували законопроект, яким пропонувалося скасувати пільги народним депутатам України. В подальшому ми змусили всіх народних депутатів голосувати персонально, чого ніколи не було під час роботи попередніх скликань Верховної Ради України.

Став автором та співавтором шести законодавчих ініціатив. Був присутній на 84 ранкових та вечірніх засіданнях Верховної Ради. З поважних причин пропустив 13 пленарних засідань.

Голосував за скасування пенсійної реформи, відставку Уряду Азарова, скасування пільг високопосадовцям і народним депутатам , євроінтеграційні і антикорупційні законопроекти.

Подав 9 депутатських запитів, які проголошувалися з трибуни Верховної Ради. З них 1 - Кабінету Міністрів України, 4 - керівникам міністерств і відомств України, 4 - Генеральному прокурору України.

Підготував 112 депутатських звернень. Основна мета звернень – захист прав громадян та боротьба з корупцією. Кількість позитивно вирішених депутатських звернень – 42. Кількість частково вирішених депутатських звернень – 18.

Два тижні на місяць у ВР відбуваються пленарні засідання, один тиждень - робота в комітетах, де обговорюються законопроекти, і один тиждень депутати проводять в округах. Втім значна частина роботи народного депутати залишається непомітною: опрацювання гір паперів, підготовка доповідей та звернень, ведення десятків тек листувань, проведення багатогодинних зустрічей і переговорів.

Одним з основних видів діяльності народного депутата є активна робота у профільному комітеті. Як голова підкомітету з питань будівництва та архітектури Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, прийняв участь в 18 засіданнях комітету, на яких було розглянуто і проаналізовано близько двох сотень законопроектів.

Як член 8-и груп з міжпарламентських зв’язків з різними країнами, брав участь у заходах і засіданнях цих груп.

За звітний час до мене звернулося 22 керівники підприємств, установ та організацій із пропозиціями щодо вдосконалення законодавчої і нормативної бази та питаннями надання різних видів допомоги очолюваним ними підприємствам, установам та організаціям. Більшість цих підприємств працюють у сфері житлово-комунального господарства і потребують державної підтримки.

Виконуючи передвиборну програму Партії УДАР, в своїй роботі першочергову увагу приділяв захисту інтересів і прав громадян.

За рік до мене звернулося 595 громадян. Кожне їх звернення, скарга, запит, пропозиція були ретельно розглянуті, по кожному були здійснені відповідні дії і надана відповідь. Загалом, 50% проблемних питань і прохань про консультацію, що містилися в цих зверненнях, вдалося вирішити в цілому, 30% - частково, 20% не були вирішені або вирішуються.

На допомогу людям віддав всі свої оздоровчі кошти, зокрема 25 тисяч гривень перерахував 31-річному Андрію Слободянюку, який потребував операції по трансплантації легень.

По допомогу до мене часто зверталися як громадські організації, так і прості люди. Так, матеріальна допомога була надана Сергію Суходольському, Анатолію Машовцеву, Марії Григоренко, Ользі Крот, Зінаїді Турчик, Олені Рекунчак, Віктору Іванову, Ірині Пастух, Олені Єрофеєвій, Тетяні Завальнюк, а також громадській організації «Інваліди війни».

У своїй діяльності особливу увагу приділяв відстоюванню інтересів рідної Вінничини, регулярно проводив там особисті прийоми і зустрічі. Відстоюючи інтереси територіальної громади м. Жмеринка Вінницької області, зареєстрував проект Постанови Верховної Ради України про призначення позачергових виборів Жмеринського міського голови.

На сесії Верховної Ради оголосив депутатський запит до Генерального прокурора, міністра екології та природних ресурсів та до голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій стосовно Джуринського отрутомогильника, який спричинив екологічну катастрофу на Вінниччині і загрожує життю і здоров'ю людей. Завдяки запитам, вирішення питання зрушило з мертвої точки. Прокурорська перевірка виявила порушення закону про природоохоронну діяльність з боку посадовців Вінницької ОДА та зробила припис про усунення порушень. Вінницька обласна рада вже отримала з державного бюджету перші 15 тисяч гривень, які використають на те, щоб огородити територію могильника та поставити попереджувальні знаки.

Систематично допомагаю хворим дітям та вихованцям Стрижавського будинку-інтернату, який знаходиться під моєю опікою. Подарував проекційне обладнання соціально-психологічному реабілітаційному центру «Промінь». Загалом відвідав 5 дитячих домів на Вінничині і допоміг їм.

Для участі інтернетівської футбольної команди у фінальному турнірі Міжнародної ліги по міні-футболу серед осіб з особливими потребами SEN CUP у польському місті Торунь надав вихованцям Стрижавського інтернату 10 тисяч гривень власних коштів. Завдяки цьому команда змогла стати учасником турніру та зайняла почесне друге місце.

Ініціював круглий стіл на тему: «Чому в Україні насилля над жінкою стає нормою і як цьому протистояти?», що відбувся у Вінниці, і брав в ньому участь.

За час перебування на посаді народного депутата, двічі звітував перед вінничанами в ефірі Вінницького державного телебачення. Загалом близько 30-и разів виступав на цьому телеканалі з актуальних державних питань.

За звітний час в мережі інтернет було оприлюднено більше ста власних статей та заміток, а також матеріалів про мою діяльність і інтерв’ю зі мною. Веду власні блоги в мережі інтернет, де постійно висловлюю свою думку з різноманітних проблем. Нещодавно відкрив власну інтернет-сторінку www.tkachuk.com.ua, де можна ознайомитися із моїми депутатськими зверненнями, поглядами на політичні та економічні події, аналізом законопроектів та результатами роботи у Верховній Ради.

Хочу подякувати всім місцевим партійним відділення УДАРУ, які допомагають мені у роботі, дякую депутатів місцевих рад, які сьогодні доносять до людей нашу партійну позицію, нашу ідеологію. Я чудово знаю наскільки важко і небезпечно бути сьогодні опозиційним депутатом. Але ваші поради, допомога і підтримка дуже допомагають у нашій роботі. 

У свою чергу запевняю, що й надалі буду дотримуватися принципів прозорості та підзвітності людям і докладатиму усіх зусиль, щоб оправдати довіру виборців.



Немає коментарів:

Дописати коментар