30 травня 2016 р.

Геннадій Ткачук: Спрощена реєстрація лікарських препаратів усуне забюрократизованість процесу та можливість корупції

Кабінет Міністрів вніс до парламенту законопроект про зміни до закону «Про лікарські засоби» (№4484). За словами народного депутата України Геннадія Ткачука, реєстрація лікарських засобів, які запатентовані у ЄС, США, Японії, Канаді, Австралії та Швейцарії, буде здійснюватися за скороченою процедурою. 
- Зараз реєстрація лікарських засобів займає багато місяців, а це людське здоров’я чи життя. Окрім цього, забюрократизованість процесу отримання української ліцензії створювала сприятливу атмосферу для корупційних схем. Тепер цьому ганебному явищу настане край, - зазначив Геннадій Ткачук.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України 25 травня схвалив погоджений із громадськістю і Комітетом Верховної Ради з питань охорони здоров'я законопроект про внесення змін до ст. 9 закону "Про лікарські засоби" (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів", який передбачає спрощену реєстрацію препаратів, які виробляють та використовують у країнах із сильними регуляторними органами. Законопроект планується розглянути в парламенті вже цього пленарного тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар