29 червня 2014 р.

Вітання з Днем Конституції України


Вітаю всіх українців з Днем Конституції - найважливішим державним святом країни! 

28 червня 1996 року - значуща дата в історії України. Цього дня Верховна Рада прийняла нову Конституцію, яка в складний для нашої країни період дозволила зберегти державні устої, стабілізувати ситуацію в економіці та соціальній сфері. 

Втім, українське суспільство динамічно розвивається та рухається вперед – і сьогодні воно вкрай потребує змін до Основного Закону, які спрямовані не на черговий перерозподіл владних повноважень між Верховною Радою, Президентом та Кабміном, а на передачу більших прав носію влади – народу та органам місцевого самоврядування: сільським, селищним, міськім, районним та обласним радам. 

В оновленій Конституції потрібно передбачити розширені повноваження місцевих громад і прописати норми, що забезпечать децентралізацію влади. Ці зміни до Основного Закону країни повинні започаткувати позитивні процеси в зміцненні інститутів державної влади, місцевого самоврядування та громадянського суспільства, надійно забезпечити послідовний розвиток економіки та соціальну стабільність, і тому вони мають бути системними і стосуватися не лише проблем побудови виконавчої вертикалі та призначення прокурора, але й питань реформування судової гілки влади, розширення політичних та економічних свобод, орієнтуватися на можливості ринку та потенціал громадянського суспільства. А для того щоб ці зміни вдалися якісними і продуманими, ми повинні зробити конституційний процес відкритим і публічним та залучити до нього широкі кола науковців, експертів, громадськості та журналістів.

Упевнений, що спільно нам вдасться впоратися з усіма труднощами і зробити Україну могутньою, процвітаючою і шанованою в усьому світі державою, а гарантом нашого просування вперед, динамічного і сталого соціально-економічного розвитку регіонів і єдиної України буде служити оновлена Конституція України.

Бажаю всім доброго здоров'я, благополуччя, повної реалізації проголошених прав і свобод, миру, впевненості в завтрашньому дні!

Геннадій Ткачук


Немає коментарів:

Дописати коментар