11 вересня 2014 р.

Ткачук: Верховна Рада повинна затвердити програму відновлення Донбасу

Для відновлення Донбасу Верховна Рада повинна затвердити повноцінну програму. Про це в ефірі Українського радіо заявив народний депутат від «УДАРу» Геннадій Ткачук.

За словами Ткачука, питання відновлення інфраструктури Донбасу необхідно розділити на три складових. Зокрема, зауважив він, треба чітко визначити хто стане розпорядником коштів, які виділятимуть на відновлення Донбасу. Друге – питання виділення та збору самих коштів. Ткачук нагадав, що виділяти кошти на відновлення Донбасу погоджуються міжнародні структури, вітчизняні бізнесмени та інші структури. Третє питання, наголосив народний депутат, - юридично-правове. «Ми повинні зробити перелік тих об’єктів Донбасу, які потребують першочергового відновлення. Верховна Рада має розробити та затвердити програму по відновленню Донбасу. Ця програма повинна бути затверджена на першому етапі на 2-3 роки і ми повинні чітко знати, що буде відновлено», - зауважив Геннадій Ткачук.

За словами народного депутата, уряд вже заявив про намір створити Державне агентство з питань відновлення Донбасу. «Водночас, цей орган не повинен стати черговим прикладом неефективної роботи. Цим питанням має опікуватися один з віце-прем’єр-міністрів», - додав народний депутат.

Крім того, наголосив «ударівець» повинен бути створений спеціальний фонд з якого кошти витрачатимуться прозоро. Геннадій Ткачук підкреслив, що всі сьогодні розуміють, що відновлення Донбасу займе не півроку і навіть не рік. «У нас економіка не в тому стані і потрібно вирішувати ще низку важливих питань», - додав народний депутат.

Джерело: http://klichko.org/news/?id=23163


Немає коментарів:

Дописати коментар