21 вересня 2014 р.

Геннадій Ткачук про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей

Як зауважив Геннадій Ткачук, за підрахунками, 
на відновлення Донбасу потрібно 12 мільярдів гривень 
Стосовно нещодавно прийнятого Верховною Радою України Закону про особливий статус для окремих районів Донецької та Луганської областей, а також про амністію учасників проросійських акцій розгорнулася полеміка в ефірі програми «Сьогодні про головне» на каналі ТВі.

Як відомо, ще до внесення у парламент даний документ викликав неабияку кількість нарікань і суперечок.

За словами народного депутата України Геннадія Ткачука, сьогодні йде передвиборча кампанія, і кожен намагається витягти з цього якісь дивіденди. Тому цілком зрозуміло, що одні голосують, інші не голосують, треті – взагалі критикують.

Як зазначив Геннадій Ткачук, даний закон надає районам Донецької та Луганської областей, що знаходяться під контролем бойовиків, можливість відновлення місцевого самоврядування. Там  7 грудня повинні відбутися вибори до органів місцевого самоврядування. А на 13 виборчих округах Донецької та Луганської областей, які знаходяться під контролем української армії,  26 жовтня відбудуться вибори народних депутатів України.

Також держава бере на себе зобов’язання відбудувати постраждалі під час військових дій регіони.

Як зауважив Геннадій Ткачук, за підрахунками, на відновлення Донбасу потрібно 12 мільярдів гривень. З метою відбудови даного регіону буде створено спеціальну Державну національну агенцію. Причому участь у відновленні інфраструктури Донецької та Луганської областей братиме не лише держава, а й заможні люди, які мають бажання допомогти.

Стосовно питання подальшого захисту держави від російської агресії, Геннадій Ткачук зауважив, що Україні вкрай потрібна допомога у переозброєнні армії.
- Безумовно, наші люди, зокрема добровольці, мають запал та бажання захищати країну. Але я проти того, щоб, кидаючись лише з автоматами під «гради» та «буки», вони гинули там, - заявив він.
За словами Геннадія Ткачука, він проти загальної мобілізації, оскільки насамперед на захист держави мають стати люди в погонах, які присягали на вірність Україні.

Інна Літвін
Журналіст відділу новин iLikeNews.com

http://ilikenews.com/article/gennadiy-tkachuk-pro-osobliviy-status-okremih-rayoniv-doneckoyi-ta-luganskoyi-oblastey-odni#sthash.bP17NiB3.dpuf





Немає коментарів:

Дописати коментар