28 листопада 2014 р.

Ткачук: Ми повинні створити технократичний уряд


В Україні потрібно створювати максимально незаполітизований, технократичний уряд. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив народний депутат від «УДАРу» Геннадій Ткачук.
«Сьогодні відбувається обговорення особового складу парламентських комітетів і претендентів на міністерські портфелі. Ми вимагаємо, і Президент на цьому наголошує, щоб кандидати у міністри доповіли у Верховній Раді про свої програми, пояснили, чим вони будуть займатися на посаді, і друга складова - міністри мають знати іноземну мову, бо це одна з вимог часу. Принаймні, це необхідно, якщо ми прагнемо в Європу», - зауважив депутат.
Геннадій Ткачук також наголосив, що всі учасники коаліції відмовилися від квотного принципу при формуванні Кабінету Міністрів. «Ми маємо обрати максимально незаполітизований, майже технократичний уряд», - зазначив «ударівець».

Народний депутат також додав, що підтримує ініціативу Президента призначати іноземних громадян на міністерські посади, і навів приклад Болгарії, яка залучила британських фахівців, щоб викорінити корупцію на митниці. 
«Ми не говоримо про те, що це мають бути винятково іноземці. Але не потрібно цуратися досвіду, який вже сьогодні показує успішні результати. Наприклад, грузинам вдалося швидко ліквідувати корупцію у поліції. І сьогодні грузинській поліції довіряють майже стільки ж, скільки церкві. Це доводить, що реформи вдалися», - підсумував він.

Немає коментарів:

Дописати коментар