27 січня 2015 р.

Суспільне телебачення потрібне, але чи готові люди зі свої жалюгідних зарплат його проплачувати?

Суспільне телебачення має бути, так як і в Європі, і ми прагнемо до цих стандартів, але треба наповнювати його певним змістом, а зміст один – фінансування громад, - заявив Геннадій ТкачукСуспільне телебачення має бути, так як і в Європі, і ми прагнемо до цих стандартів, але треба наповнювати його певним змістом, а зміст один – фінансування громад, - заявив Геннадій Ткачук
Стосовно питання створення суспільного мовлення думок багато, а істина посередині. Про це заявив народний депутат України Геннадій Ткачук в ефірі програми «Трибуна» на телеканалі ВДТ.
- Безумовно, суспільне телебачення потрібне, але чи готові люди зі свої жалюгідних зарплат його проплачувати?, - сказав депутат. -  Якщо  у нас не буде державного телебачення, залишаться канали олігархів, які будуть показувати певну політсилу,  іншу паплюжити, а де тоді справедлива позиція. В такому випадку формувати громадську думку буде не держава, а група приватних каналів.
Як вважає Геннадій Ткачук, по-перше, у цій справі має бути якийсь перехідний пеіод, по-друге, треба створювати муніципальні канали. Головне питання - де взяти фінансування?
За його словами, якщо громада заможна - може собі це дозволити, а якщо керівник громади «не на своєму місці», то і коштів на це буде.
- Суспільне телебачення повинно бути, так як і в Європі, і ми прагнемо до цих стандартів, але треба наповнювати його певним змістом, а зміст один – фінансування громад, які мають заробляти кошти та мати змогу фінансувати таке телебачення. По друге – воно має бути незаангажоване, варто відсторонити від впливу олігархів на ЗМІ взагалі в Україні,- зазначив Геннадій Ткачук.

- See more at: http://ilikenews.com/article/gennadiy-tkachuk-suspilne-telebachennya-potribne-ale-chi-gotovi-lyudi-zi-svoyi-zhalyugidnih#sthash.8W4Cuc4X.dpuf

Немає коментарів:

Дописати коментар