13 грудня 2016 р.

ДЕПУТАТСЬКА КУХНЯ У ВІННИЦІ: НАРОДНІ ОБРАНЦІ ГОТУВАЛИ ПОДІЛЬСЬКІ СТРАВИ ТА ДІЛИСЯ СВОЇМИ ТАЄМНИЦЯМИ

 Народні обранці готували національні страви, аби врятувати життя юної вінничанки. У вівторок, 13 грудня, у експоцентрі торгово-промислової палати в рамках виставки-ярмарку  "Руками створена краса" пройшла благодійна акція «Депутатська кухня». Депутати готували подільські аналоги відомих страв та розповідали, як їм вдається поєднувати активну громадську роботу та домашні справи.

Народний депутат України Геннадій Ткачук долучився до благодійної акції. Він зауважив, що проведення благодійних ярмарок та допомога людям з особливими потребами має велике значення для розвитку суспільства. Геннадій Ткачук підкреслив, що подібні акції єднають вінничан та виховують у них патріотизм.   - Із задоволенням долучився до акції «Депутатська кухня», під час якої проходив благодійний збір коштів на лікування маленької Катрусі, - сказав нардеп. – Захід виявився надзвичайно цікавим та смачним. Тому хочу подякувати «Благодійному фонду Людмили Станіславенко» за організацію та запрошення. Сьогодні зі своїм колегою робив доволі традиційну українську страву - запечену картоплю з салом та потапці з грибами. Готувати вдома мені доводиться не так часто, найчастіше частую своїх рідних м’ясними стравами у вихідні дні. В будні готує моя дружина, скажу чесно, їй це вдається чудово, проте я намагаюсь не відставати від неї та вдосконалювати свою майстерність.        Організаторка благодійної акції, депутатка Вінницької обласної ради Людмила Станіславенко частувала вінничан подільською стравою таратута. Депутатка розповіла, як виникла ідея проведення заходу.    - Сьогодні ми приготували багато смачних та поживних страв, - сказала Людмила Станіславенко. – В ході кулінарного майстер-класу та роботи виставки вінничани зможуть пожертвувати кошти на лікування маленької Катеринки. Наша історія знайомства розпочалась нещодавно, дівчинка написала листа Діду Морозу листа, в якому просила про іграшку. Два роки її родина бореться за життя донечки. Окрім хвороби маленької, в родині хворіє дідусь. Тому сьогодні прийняли рішення збирати кошти для неї.    
Говорячи про кулінарію, Людмила Станіславенко зазначила, що любить готувати та повідомила, що в члени її родини допомагають на кухні.   
     - Особисто я дуже люблю готувати і намагаюсь знаходити на це час, - сказала депутатка. - Також вдома в мене є помічниця - моя донька. Вона часто готує для нас сніданок, а на вихідні до плити може стати і мій чоловік, найкраще йому вдається готувати рибу та м’ясо.    Нагадаємо, акція "Депутатська кухня" проходила в рамках виставки-ярмарку «Руками створена краса», ініціатором проведення якого  виступив «Благодійний фонд Людмили Станіславенко». Під час кулінарних майстер-класів організатори збирали кошти на лікування п’ятирічної Катерини Галки. Впродовж двох років рідні дівчинки боряться за її життя, позаду два курси хіміотерапії. Щомісяця на лікування мати витрачає багато коштів. Дідусь дівчинки також хворіє на онкологію, а матері нещодавно вдалось побороти цю страшну хворобу.


Немає коментарів:

Дописати коментар