10 грудня 2014 р.

Нардеп Геннадій Ткачук події на Вінниччині пов’язує зі спробою дискредитації глави держави

Народний депутат України Геннадій Ткачук вважає події на Вінниччині спланованою акцієюНародний депутат України Геннадій Ткачук вважає події на Вінниччині спланованою акцією
Народний депутат України Геннадій Ткачук вважає події на Вінниччині заздалегідь спланованою акцією, направленою на спробу дискредитації глави держави. Про це він заявив в ефірі телепрограми «Позиція» на каналі «Рада».
Політик розповів про події 6-7 грудня, які відбулися у Вінниці, та про своє бачення ситуації, що склалася в регіоні.
-  Я був у Вінниці на другий день після того, як там відбувся заколот, - зауважив Геннадій Ткачук. – Як депутат від Вінниччини, я не міг залишити поза увагою події, які там розгорнулися.


Як розповів політик, між головою ОДА та головою Облради вже досить тривалий час нема порозуміння.
- Вже кілька місяців вони не можуть знайти спільної мови, ігнорують один одного. Як наслідок – вже три місяці у Вінниці не можуть провести сесію Облради, я це життєво важливо для області. Депутати, які в більшості вже позмінювали не один раз партійні уподобання і фракції, зібрали підписи і висловити недовіру голові Облради. Перед цим група депутатів внесла питання щодо його відставки, - розповів Геннадій Ткачук.

За його словами, коли на сесій була депутати внесли в порядок денний питання про відставку голови Облради, то на радість кремлівським пропагандистам відбувся штурм приміщення обласної Ради. Невідомі в масках і балаклавах почали бити працівників міліції, трощити все на своєму шляху, стали прориватися у кабінети держслужбовців.

На думку Геннадія Ткачука, все це було заздалегідь спланованою акцією. Дані події він пов’язує зі спробою дискредитації глави держави.

- Ми маємо інформацію, що цих молодиків у масках спеціально звезли з інших регіонів держави, а можливо, й з інших країн. Варто зазначити, що політсили, які брали участь в цьому «шабаші», відхрестилися від відповідальності, мовляв, не знають, хто ці молодики  і звідки вони приїхали,  відхрестились від так званого "народного губернаторства" - заявив політик.

Як сказав Геннадій Ткачук, все це було схожим на сепаратистський заколот. За його словами, після сумнозвісних подій, коли ще не всі канали України розповіли про події у Вінниці, центральні телеканали Росії вже це показали зі всіма коментарями і особистим смакуванням що відбувається у рідному краю Президента і Спікера ВР.

- Безумовно, це конкретний виклик, ці події свідчать про одне: ніхто не хотів домовлятися, всі хотіли показати силу, - зауважив нардеп.

Як сказав Геннадій Ткачук, міліція у цій ситуації прийняла вичікувальну позицію. Хоча потім, хоч і мляво, але стала захищати обласну Раду від бойовиків в масках і з палицями та іншими предметами. Щоб зупинити бійню, підійшли бійці батальйону «Айдар», які тільки приїхали з АТО. Але це не зупинило «повстанців».

- Підхопивши  протестну хвилю, представники  "Свободи" і "Батьківщини" почали вимагати відставки губернатора і головного міліціонера в області за те що вони не пускали людей в приміщення Облради, замовчуючи про бандитів в масках з палками та сльозогінним газом, - розповів Геннадій Ткачук. - Голова ОДА зник зі свого робочого місця, агресивні молодики увірвалися до приміщення, постраждали люди.

Як зауважив Геннадій Ткачук, після цього ситуація на Вінниччині дестабілізувалася. Однак за два тих дні вінничани-патріоти піднялись проти проявів сепаратизму в області.

Зібрався мітинг, хода, а потім і ВІЧЕ. Весь цей процес підтримав міський голова Вінниці Сергій Моргунов, політична партія "Удар Віталія Кличка", включаючи і її молодіжне крило, та всі до одного народні депутати від Вінниччини, міські депутати, депутати районних рад, бійці батальйону "Айдар" з комбатом Сергій Мельничуком. Учасники мітингу вимагали від міліції, прокуратури, СБУ захистити конституційний устрій Держави, знайти тих хто захоплював Державні установи і притягти до відповідальності всіх хто грає на руку зовнішньому ворогу.

- Я пишаюся вінничанами, ми зібралися і змусили міліцію діяти. Це той випадок коли самі люди, як і на Майдані, дали відсіч політичним шулерам, сепаратистам і бойовикам, - сказав Геннадій Ткачук. - Оскільки розголос пішов вже по всій Україні, то і міністр  МВД Арсен Аваков теж швидко відреагував і дав команду розібратись, Голова СБУ Валентин Наливайченко втрутився миттєво в ситуацію і, на скільки мені відомо, вже кількох бойовиків і тих, хто підпалював шини, затримали.

За словами Геннадія Ткачука, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення ретельно розібратись у цих провокаціях і створити робочу групу з всіх бажаючих депутатів ВР для повного і об'єктивного розслідування даного  інциденту, а також щоб дати оцінку всім його учасникам: голові ОДА, голові обласної Ради, працівникам міліції, прокуратури, служби безпеки, підбурювачам, виконавцям цих провокацій.

Як заявив Геннадій Ткачук, у зв’язку з останніми подіями, вінничани вимагають провести перевибори Вінницької обласної ради і написали з цього приводу резолюцію до Президента та  голови ВР.

Немає коментарів:

Дописати коментар