14 травня 2015 р.

Депутат-вінничанин Ткачук голосував за дозвіл для преси висвітлювати діяльність комітетів

Прийнятий закон дозволить забезпечити відкритість і гласність роботи парламентських комітетів під час відкритих засідань.
За проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про комітети Верховної Ради України" (щодо доступу засобів масової інформації до засідань комітетів) за №1228 проголосували 244 депутати.

Народний депутат Геннадій Ткачук сказав, що основними завданнями законопроекту є створення належних умов для роботи представників засобів масової інформації під час відкритих засідань комітетів і забезпечення дотримання принципів гласності та відкритості у діяльності комітетів Верховної Ради України.

«Законопроектом внесено зміни до статей 9 та 44 Закону "Про комітети Верховної Ради України", якими ми закріпили право представників засобів масової інформації бути присутніми та здійснювати звукозапис, кіно- і відеозйомку, трансляцію засідання по радіо і телебаченню на відкритих засіданнях комітетів Верховної Ради України.
Важливо, що Голова Верховної Ради Володимир Гройсман закликав депутатів підтримати законопроект і нагадав, що він особисто робить усе й робитиме надалі, щоб робота Верховної Ради та комітетів була якомога більш публічною. Депутати підтримали цю пропозицію, і більшість проголосувала за законопроект», - розповів Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар