6 травня 2015 р.

Щодо російської агресії у ЄС позиція єдина


Про це свідчить хоча б проект резолюції щодо посилення санкцій проти Росії. Він буде винесений на голосування в Європарламенті в червні 2015 року. «Якщо Росія не стане повною мірою дотримуватися мінських домовленостей про припинення вогню і не поверне Крим Україні, то ЄС має посилити санкції, а також обговорити питання про надання Україні оборонних озброєнь», сказано в заяві Комітету з міжнародних справ Європарламенту, оприлюдненому в 5 травня.
Як зазначено в заяві, «повернення Криму життєво важливо для співпраці між Росією і країнами ЄС у довгостроковій перспективі»; крім того, Євросоюзу слід посилити власні оборонні можливості у зв'язку зі «зміною військової ситуації в Чорноморському басейні після незаконної анексії Криму».

На думку депутатів, всім країнам Євросоюзу слід займати єдину позицію і «твердо підтримувати невизнання" анексії Криму і Севастополя. «Росія практично створює ще одну стартовий майданчик, крім Калінінграда, на цей раз біля Чорного моря», а всього через рік знаходяться там збройні сили будуть переформовані так, що зможуть «загрожувати Центральній Європі, Балканам, Південній Європі і всьому Східному Середземномор'ю, а також Близькому Сходу «, підкреслюється в документі.


Європейські депутати вважають, що Росія може повністю відрізати Україну від виходу до моря, якщо створить коридори в Крим і Придністров'я, а ЄС повинен тісніше співпрацювати з НАТО і США для «забезпечення безпеки в регіоні». У заяві також висловлено стурбованість розпочатим Росією переслідуванням кримських татар.

Так що фейки Лаврова, Кисельова, Соловйова та інших путінських посіпак, щодо підтримки у Європі дій Росії, чи принаймні байдужість до подій в Україні, суцільна брехня. Весь демократичний світ вважає РФ і Путіна агресорами, і їм більше не має місця у демократичному світі. Принаймні, поки в Кремлі править Путін.


З проекту цього документу випливає три важливі речі: євро парламентарі і ЄС визнає Росію агресором щодо України і не признає ніколи анексію Крима і Севастополя. Друге - ЄС готовий протидіяти Росії посиленням санкцій і можливою воєнною допомогою Україні. Це дуже важливо, адже російська пропаганда «розкручувала» тему про скорочення санкцій проти РФ вже з осені. І третє – Крим ЄС вважає окупованою територією, де не дотримуються права громадян. Зокрема, переслідуються кримські татари за етнічною ознакою.

Немає коментарів:

Дописати коментар