24 жовтня 2014 р.

З виборів 26 жовтня розпочнеться відлік часу, відведеного для повного оновлення держави

Народний депутат України, кандидат в депутати від «Блоку Петра Порошенка» Геннадій Ткачук поділився своїми думками про парламентські вибори 26 жовтня та майбутні перспективи розвитку України.

Геннадію Віталійовичу, яке значення, на вашу думку, мають для держави та народу нинішні вибори до Верховної Ради?
-        Парламентські вибори, які відбудуться 26 жовтня, безумовно, є дуже важливими. Адже в умовах, коли Україна перебуває на межі прірви, коли йде війна, всі ми очікуємо змін на краще. Саме з цих виборів розпочнеться відлік часу, відведеного для повного оновлення держави. Тому на цих виборах, а також після них, не можна допускати помилок, ні виборцям, які нестимуть відповідальність за вій вибір, ні політикам, які мають виправдати довіру народу та виконати всі взяті на себе зобов’язання. На мою думку, нинішні вибори покликані об’єднати всю країну, довести нашим ворогам, що воля і згуртованість українського народу, справжніх патріотів, які, не шкодуючи свого життя, захищають Батьківщину, – це велика сила, здатна змінити хід історії.

Ходять чутки, що на Донбасі вибори будуть проведені 2 листопада. Що скажете стосовно цього?
-        Ця інформація – так званий «фейк», тобто не відповідає дійсності. Вибори, про які йде мова, не можуть і не будуть визнані. Президентом вже підписано закон, який дозволяє реалізувати пункт мінських домовленостей про проведення місцевих виборів на Донбасі згідно українського законодавства.
На вашу думку, чи взагалі було правильним рішення про призначення дострокових парламентських виборів?
-        Я вважаю, що це рішення однозначно було правильним. Крім того, воно було невідкладною вимогою часу. Якби не були проведені дострокові парламентські вибори, то на Україну чекав би третій Майдан. Ми не мали права не відреагувати на вимоги учасників Революції Гідності, які вимагали повного оновлення влади, які гинули за свої принципи і переконання. Дострокові вибори – це шанс для України швидше відродитися, побудувати нову державу, де домінує справедливість, верховенство права, гідний рівень життя громадян.
Яку роль у найближчому майбутньому України покликана відіграти така політична сила, як «Блок Петра Порошенка»?
-        «Блок Петра Порошенка» іде на вибори, щоб стати серцевиною процесу об’єднання країни, основою для коаліції, яка сформує уряд і разом з Президентом працюватиме над втіленням в життя Стратегії 2020. Ми прагнемо, перш за все, повернути окуповані російським агресором території, створити для громадян наближені до європейських стандарти життя – гідні зарплати і пенсії, соцгарантії, рівність для всіх перед законом. Аби вдалося досягти всього цього у найкоротший термін, Президент закликав всіх об’єднуватись довкола інтересів України. І саме голосування 26 жовтня покаже, наскільки український народ дослухався до цього. Люди повинні чітко усвідомити, що зараз ніхто не має морального права продаватися за гроші чи гречку. Адже майбутнє України залежить від кожного з нас.
Я закликаю виборців голосувати за проєвропейськи налаштованих політиків. Не можна знову допустити до влади регіоналів та комуністів, які хоч і  перегрупувалися та змінили свої маски, але продовжують переслідувати лише власні інтереси та виконувати злочинні накази Кремля. Крім того, люди повинні усвідомити, що деякі політичні сили взагалі фактично не зможуть пройти до Ради, тому віддані за них голоси можуть бути просто втрачені, або стати предметом різного роду фальсифікацій.

Яке ваше бачення результатів нинішніх виборів? Чого очікуєте, на що сподіваєтеся?
-        Найбільше моє бажання – щоб ці вибори пройшли легітимно  і максимально прозоро. Щоб у парламенті набралася більшість голосів, необхідних для запровадження стратегічно важливих реформ.
Після виборів урядова коаліція буде створена не для дерибану посад, а для ухвалення необхідних для держави рішень. Причому затягуватися цей процес не буде. Адже Україна має отримати фінансування МВФ і попередньо домовлено, місія має прибути в середині листопада. Але вона прибуде лише тоді, коли буде сформовано уряд.

Геннадію Віталійовичу, що побажаєте нашим читачам та всім громадянам України?

-        Дорогі співвітчизники! Ще раз хочу наголосити, що саме від вас залежить майбутнє нашої держави. Не дайте потішитися Москві, яка боїться, що у Верховній Раді виникне стійка проукраїнська більшість – проголосуйте за об’єднання України.

Немає коментарів:

Дописати коментар