13 жовтня 2014 р.

Геннадій Ткачук зустрівся з виборцями у селищі Чернятин

Зустріч з виборцями проходила у приміщенні Чернятинського коледжу Вінницького Національного аграрного університетуЗустріч з виборцями проходила у приміщенні Чернятинського коледжу Вінницького Національного аграрного університету.

Народний депутат України, кандидат в депутати від «Блоку Петра Порошенка» Геннадій Ткачук 10 жовтня відвідав село Чернятин Жмеринського району.

Зустріч з виборцями проходила у приміщенні Чернятинського коледжу Вінницького Національного аграрного університету.

Серед питань, що хвилюють людей – нинішня ситуація в державі, оголошення так званого перемир’я, люстрація влади, кількісний склад парламенту, скорочення фінансування та інші.
Геннадій Ткачук поділився своїм баченням цих ключових питань, а також відповів на питання, які йому ставили присутні.

- Що стосується мирного плану врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, то це було вимогою сьогодення, а також світової спільноти, яка закликала за допомогою діалогу вирішити питання воєнної агресії, - зазначив депутат. – Хоча бойовики і порушують встановлене перемир’я, однак запровадження цього кроку дало можливість українській армії перегрупуватися, звільнити з полону наших військових і мирних жителів.
Як зауважив Геннадій Ткачук, Росії вже зараз приходиться «не солодко».

- Завдяки санкціям, які на мою думку могли б бути ще жорсткішими, у вересні Росія втратила 11 мільярдів доларів. Росіяни відчувають перебої з постачанням продуктів.  Не дивлячись на те, що їх керівництво, як мантру повторювало, що Росія обійдеться без польських яблук та українського сала, вони зараз змушені вжити заходів, аби постачання продуктів відновилося. Я переконаний, що санкції все ж таки виснажать країну-агресора, а наша держава тим часом перегрупує свої сили.

Стосовно питання люстрації влади, Геннадій Ткачук сказав, що це теж було необхідністю, адже цього вимагали люди, які стояли і гинули на Майдані.
- Президент вже підписав закон про люстрацію. Звичайно, цей закон має деякі недоліки, однак він буде доопрацьований. Головне, що перший крок до очищення влади вже зроблено, - зауважив політик.
За його словами, «Блоку Петра Порошенка» потрібна більшість в парламенті.

- Ми не можемо гаяти часу, треба терміново впроваджувати важливі реформи. Люди повинні мати соціальні гарантії, молодь після закінчення навчальних закладів повинна бути забезпечена робочими місцями, крім того, всі мають бути рівними перед законом, а ще дуже важливим питанням є децентралізація влади, адже чиновники з Києва не можуть дієво керувати вашим районом. Люди самі мають обирати владу на місцях, і кожна громада несе за це відповідальність, - сказав Геннадій Ткачук.

Як зауважив депутат, його часто запитують, чому до «Блоку Петра Порошенка» не доєдналися інші демократичні сили.
- Кожен обирає свій шлях, свою стратегію, - відповідає на це Геннадій Ткачук. – Але я вважаю, що зараз треба згуртуватись, сформувати у парламенті більшість. У Верховній Раді вже не буде комуністичної партії та Партії Регіонів, однак, деякі політики перегрупувалися , вступили до інших партій чи блоків. При владі не повинні бути політики, які слугували попередньому злочинному режиму. Для мене головне, щоб в новому парламенті була проєвропейська налаштованість.
Під час зустрічі директор Чернятинського коледжу Вінницького Національного аграрного університету Віталій Малюта підняв питання про те, що їх навчальний заклад закривають на 3 місяці, причому ще й скорочують фінансування, урізають заробітну плату викладачам. За його словами, це відбувається за якимось вибірковим методом, адже, наприклад, всі вінницькі навчальні заклади (виняток становить м’ясо-молочний технікум) на вимушені канікули чомусь не закривають.

Крім того, як зауважив директор Чернятинського коледжу, їх навчальний заклад в деякій мірі сам себе фінансує, однак скористатися цими коштами фактично не можна, оскільки вони заблоковані держказначейством, і без вказівки «зверху» ці гроші ніяк не можна отримати та спрямувати на необхідні потреби.
- Так, зараз дійсно існує проблема з перерозподілом бюджетних коштів, попередній уряд не допрацював у цьому напрямку, - сказав на це Геннадій Ткачук. – Я вважаю, що не повинно бути проблем з фінансуванням навчальних закладів, а надто, коли ці заклади відносяться до аграрної сфери. Адже аграрна сфера – це той напрям, який, безумовно, потрібно розвивати.
Депутат пообіцяв найближчим часом підняти дане питання у парламенті.
- Має бути однаковий підхід до всіх, якщо вже економити, то всім. Не може бути такого, що один заклад закривають на визначений термін, урізають зарплати, а інші працюють, як і раніше. Крім того, скорочення фінансування не може відбуватись таким чином, людям навпаки треба піднімати рівень життя.

Зваживши на те, що у Чернятинського коледжу є проблема з отриманням своїх же зароблених коштів, викладач закладу  попросила у Геннадія Ткачука допомоги у придбанні таких потрібних їм кількох мікрофонів. Депутат пообіцяв допомогти і зробити коледжу такий подарунок до Дня студента.
Геннадія Ткачука також запитали, чи потрібно, на його думку, у Раді аж 450 депутатів.
- Згідно законодавства, у нас на 100 тисяч населення має бути один депутат. Але, як відомо, населення України значно скоротилося, тому у перерахунку і депутатів в парламенті повинно бути менше. Однак, щоб це офіційно затвердити, нам потрібна більшість, і вже тоді ми зможемо проголосувати за новий виборчий кодекс. Згоден , що кількість депутатів у Раді треба зменшити.
Також люди піднімали питання стосовно поганих доріг, зокрема до самого Чернятина.

- Щоб вирішити проблему з дорогами, треба, насамперед, подолати таке, явище, як корупція. Адже «Укравтодор» – це золоте дно, для тих, хто хоче зайвий раз збагатитися, відмиваючи кошти на ремонті доріг. І цим обов’язково повинна займатися прокуратура.
Хвилювало присутніх і те, що деякі компанії-монополісти наживаються на продажу українського зерна. Мовляв, скуповують в Україні за безцінь і перепродають за кордон за цінами у кілька разів вищими.
- Безумовно, з такими ділками треба боротись. Український бізнес повинен мати рівні можливості. І крок до цього знову ж таки реформи, які обов’язково мають бути втілені у життя, - відреагував на це Геннадій Ткачук.

За його словами, якщо не буде рішучих реформ, народ має право вимагати, аби уряд, який не зміг виконати взяті на себе зобов’язання, пішов у відставку.

Немає коментарів:

Дописати коментар