1 жовтня 2014 р.

Геннадій Ткачук: Підвищення соціальних стандартів – шлях до забезпечення пенсіонерам гідного життя


Першочерговим шляхом до забезпечення пенсіонерам гідного життя є, насамперед, підвищення соціальних стандартів.  Про це заявив народний депутат України від партії «УДАР» Геннадій Ткачук в ефірі програми «Політрада» на каналі ВДТ, яка була присвячена Міжнародному Дню захисту людей похилого вікуПершочерговим шляхом до забезпечення пенсіонерам гідного життя є, насамперед, підвищення соціальних стандартів. Про це заявив народний депутат України від партії «УДАР» Геннадій Ткачук в ефірі програми «Політрада» на каналі ВДТ, яка була присвячена Міжнародному Дню захисту людей похилого віку
Першочерговим шляхом до забезпечення пенсіонерам гідного життя є, насамперед, підвищення соціальних стандартів.
Про це заявив народний депутат України від партії «УДАР» Геннадій Ткачук в ефірі програми «Політрада» на каналі ВДТ, яка була присвячена Міжнародному Дню захисту людей похилого віку.


-  Найбіднішим прошарком українського суспільства є саме пенсіонери . І нашій державі ще далеко до тих соціальних стандартів, які мають сьогодні країни Європи, а також Канада, Японія, Австралія та інші, - зауважив він. - Безумовно, потрібно реформувати пенсійну систему.  На жаль, єдине, на що спромоглася попередня влада, то це лише підвищення пенсійного віку.

На думку депутата, механізмами, які допоможуть збільшити пенсійне забезпечення, є виведення з тіні неоподатковуваних коштів (за підрахунками, це близько 145 мільярдів гривень), легалізація заробітної плати, впровадження прогресивного податку, тобто збільшення надходжень до Пенсійного Фонду за рахунок заможних людей.

За словами Геннадія Ткачука, також великою проблемою є відсутність в Україні прозорих накопичувальних фондів.

-  В нашій державі такі фонди, здебільшого, приватні, і люди їм не довіряють. Адже немає жодних гарантій, що через певний проміжок часу вкладник зможе скористатися тими коштами, які були туди внесені, - зауважив політик.

Як зазначив Геннадій Ткачук, крім збільшення пенсійного забезпечення, іншими складовими соціального захисту людей похилого віку є їх всебічна підтримка та захист їх інтересів.

-  Від балачок і популізму треба переходити до реальних справ, - заявив він. – Тільки комплексний підхід до цього питання забезпечить реальний результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар