8 жовтня 2014 р.

На Вінниччині радники, які працювали на попередню владу, і далі продовжують консультувати керівництво області



Як заявив народний депутат України Геннадій Ткачук в ефірі програмі «Трибуна» на каналі ВДТ, на Вінниччині вже і влада змінилася, а ще і досі є безліч радників, які працювали на попередню владуЯк заявив народний депутат України Геннадій Ткачук в ефірі програмі «Трибуна» на каналі ВДТ, на Вінниччині вже і влада змінилася, а ще і досі є безліч радників, які працювали на попередню владу

Сьогодні часто звучить питання так званої люстрації влади. Люди вимагають усунути з посад чиновників, які слугували злочинному режиму Януковича. Адже часто спостерігаються випадки, коли ці службовці і досі при владі, якщо не безпосередньо, то завуальовано. Вони, як ті «сірі кардинали», і далі продовжують вершити державні справи.
Як заявив народний депутат України Геннадій Ткачук в ефірі програмі «Трибуна» на каналі ВДТ, Вінниччина у цьому не виняток.

-На Вінниччині вже і влада змінилася, а ще і досі є безліч радників, які працювали на попередню владу, - каже політик. - Для мене не зрозуміло, чому в умовах, коли всі вимагають люстрації, в нас продовжують консультувати та вчити, як жити, люди, які вже побували у всіх фракціях та партіях, люди, яких народ не бажає бачити на державних посадах. Очевидно, що мета в них одна - збагачуватися і жити добре при будь якій владі.

За його словами, люстрація – необхідність сьогодення. Чиновники, які розкрадали майно України, повинні бути відсторонені від влади. А далі вже потрібно провести розслідування по кожному факту порушення закону.

- Якби люстрація була проведена років 15 тому, то напевно не було б сьогодні від’єднання Криму, не було всіх тих проблем, які зараз є на Донбасі, - каже Геннадій Ткачук. - Країну довели до такого саме ті горе-керівники, які керували на свій розсуд, переслідуючи інтереси власного збагачення. Вони робили безліч багатообіцяючих заяв, і люди їм довіряли. А врешті з’явилися «князьки», які вважали окремі області та регіони своєю вотчиною.

Як каже депутат, люстрація -  це заборона  чиновникам, які співпрацювали з попереднім режимом або діяли всупереч законодавству, займати державні посади протягом 10 років. Якщо вони вчинили злочин – мають відповідати за кримінальним законодавством.

- Люстрація вже відбулася в більшості країн, на які ми рівняємося, таких як Польща, Угорщина, країни Прибалтики, Румунія, Чехія, Словаччина та інші, - каже Геннадій Ткачук. – У нашій же країні супротив люстрації творять комуністи, Партія регіонів, які не бажають бути відсторонені від керівних посад.

За словами політика, його досить дивує пропозиція Генпрокурора, який вважає закон про люстрацію неконституційним.

- Хочу зауважити, що Генпрокурор не є фахівцем конституційного права, і в разі коли Президент підпише закон, Генпрокурор повинен його виконувати, а не тлумачити. А якщо не згоден, має написати заяву і піти у відставку, - каже Геннадій Ткачук.

На питання де ж знайти справжніх професіоналів, які б гідно представляли державну владу, нардеп відповів, що згідно законодавства, на керівні посади є конкурс.

- Треба максимально чесно і прозоро проводити такі конкурси, влаштовувати іспити претендентам, і тоді буде чітко видно, спроможна людина керувати, чи ні, - зауважив політик. – Прикро, що подібні конкурси проводяться, здебільшого, таким чином, що їх виграють «потрібні», наперед визначені люди.

За словами Геннадія Ткачука, держава має забезпечити всіх рівними правами і всі мають бути рівні перед законом. А хто його порушив - мають бути покарані, лише тоді ми житимемо в цивілізованому суспільстві.



Немає коментарів:

Дописати коментар