24 березня 2015 р.

Наша розвідка стане ефективнішою, завдяки законодавчим нововведенням


Народний депутат Геннадій Ткачук прокоментував Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвідувальних органів України»Народний депутат Геннадій Ткачук прокоментував Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвідувальних органів України»

Українській розвідці дозволили проникати в міжнародні групи та організації, які діють проти України.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвідувальних органів України», згідно з яким удосконалено правові основи організації і діяльності розвідувальних органів в умовах збройної агресії з боку Російської Федерації.
За законопроект, зареєстрований за номером 2383, проголосували 258 депутатів. Серед депутатів, що голосували за законопроект, були і представники Вінниччини у парламенті. Це Руслан Демчак, Олександр Домброавський, Сергій Кудлаєнко, Микола Кучер, Юрій Македон, Анатолій Матвієнко, Іван Мельничук, Олексій Порошенко, Геннадій Ткачук, Петро Юрчишин з БПП. За закон голосували голова ВРУ Володимир Гройсман та Андрій Тетерук з НФ.

Прокоментував основні положення законопроекту народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук.

«Зрозуміло, що цей законопроект направлений на те, щоб обмежити вплив будь яких ворогів України. Ми повинні створити сучасну, модернізовану розвідку, яка спроможна бути дієвою та в змозі діяти у будь якому куточку світу. Тому й є у законі такі норми, про які навіть і не думали в мирні часи. Згідно із законом, розвідувальний орган Міністерства оборони України може залучати органи військового управління розвідки та військові частини розвідки Збройних Сил України в порядку, визначеному Президентом України, до заходів добування розвідувальної інформації з метою підготовки і застосування Збройних Сил України для оборони держави та боротьби з тероризмом. Під час добування розвідувальної інформації органи військового управління розвідки та військові частини розвідки Збройних Сил України застосовують технічні засоби розвідки, а в особливий період і під час залучення до боротьби з тероризмом - спеціальні технічні засоби. У цих випадках на військовослужбовців та працівників зазначених органів і військових частин не поширюються положення законів України «Про розвідувальні органи» та «Про оперативно-розшукову діяльність», якими регулюються питання визначення правового статусу, надання повноважень та гарантування соціального захисту». 

Також законом встановлено, що розвідувальні органи України можуть виступати замовниками науково-дослідних, дослідно-конструкторських та інших робіт у галузі розроблення і виготовлення технічних засобів розвідки і спеціальних технічних засобів, необхідних для здійснення розвідувальної діяльності, створювати, закуповувати і застосовувати технічні засоби розвідки та спеціальні технічні засоби в порядку, визначеному законодавством», а також «проникати в міжнародні терористичні, злочинні групи чи організації, а також організації, що здійснюють підривну діяльність проти нашої Держави, з метою попередження чи припинення їхньої протиправної діяльності та встановлення осіб, які їм сприяють», - повідомив Геннадій Ткачук.

Відповідні зміни і доповнення внесено до законів «Про оперативно-розшукову діяльність», «Про розвідувальні органи України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та «Про військовий обов'язок і військову службу».

Отже, метою закону є підвищення ефективності розвідувальної діяльності розвідувальних органів України шляхом удосконалення правових основ організації і діяльності розвідувальних органів України в умовах збройної агресії з боку Російської Федерації.


Немає коментарів:

Дописати коментар