4 березня 2015 р.

За чиї інтереси Ляшко побився у Раді з вінничанином Сергієм Мельничуком


У сесійній залі Верховної Ради відбулося дві  бійки за один день.  Бійки відбувалися за участі колишнього члена фракції цієї партії, екс-комбата «Айдару», вінничанина  Сергія Мельничука та його колишнього «парт-боса» Олега Ляшка.
Сутичка почалася після того, як соратники Ляшка спробували не впустити Мельничука до сесійної зали.
«Ти, тушка, віддай мандат, геть з парламенту», - кричав Ляшко Мельничуку.
Спікер Володимир Гройсман закликав учасників бійки заспокоїтися, але безуспішно. Після цього засідання було закрите.
Бійка почалася в залі, а потім продовжилася в кулуарах. Внаслідок цього був пошкоджений прес-пойнт Ради.
Екс-комбат «Айдару» Сергій Мельничук увійшов у депутатську групу Ігоря Єремеєва «Воля народу». Відповідну заяву на засіданні Ради зачитав перший віце-спікер Андрій Парубій.
Мельничук став 19 депутатом у групі Єремеєва. Якби він не вступив у депутатську групу, то про її розпуск мав оголосити спікер Володимир Гройсман.
Верховна Рада не змогла почати вечірнє засідання через нову бійку у сесійній залі.
Проте, бійка до обіду була не єдиною вчора у Раді. Після обіду битися почали той же Олег Ляшко і Ігор Єремеєв.
Володимир Гройсман спробував заспокоїти депутатів. Однак після того, як йому не вдалося заспокоїти народних обранців, він оголосив перерву.
«Оголошую перерву на 30 хвилин», - сказав Гройсман. Проте згодом спікеру таки довелося закрити засідання взагалі.
Як стверджують депутати, ці дві бійки у Верховній Раді перешкодили проголосувати за постанову про притягнення одіозних суддів Печерського райсуду Сергія Вовка, Віктора  Кицюка та  Оксани Царевич. Дозвіл на їхній арешт підписав голова Верховного суду. А нардепи мали цей дозвіл узаконити.
Вінничани-парламентарі прокоментували цю ганебну подію, а головне – прокоментували можливі наслідки. Адже, вище перелічені судді, чию недоторканість мали скасувати, можуть просто втекти від правоохоронців.
Народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук вважає, що бійка під куполом ВРУ спровокована для розхитування ситуації в державі.
- Вся країна спостерігала цирк у Верховній Раді, коли Ляшко виганяв з зали Мельничука.  Якщо ви взяли Сергія Мельничука в списки, то і поясніть українцям, як він опинився в групі Єремеєва? А все банально просто.  Ляшко брав комбата в списки, щоб сподобатись виборцям, а Мельничук швидко зорієнтувався, і зрозумів, що у групі Єремеєва більше користі для нього. Немає чого підігравати Росії і розгойдувати ситуацію!, - вважає Геннадій Ткачук.
І додав:
- На вечірньому засіданні сьогодні мали розглядати першим питанням скасування недоторканості трьом одіозним на всю країну суддям. Ляшко зірвав голосування, а чи випадково це? Не здивуюсь як що ці судді накивають п'ятами!.
Коротко прокоментував бійку  у соціальній мережі і голова Верховної Ради Володимир Гройсман:
«Щодо бійки в парламенті. Перш за все - це неприпустима ситуація. Сьогодні ми з представниками фракцій проговорили, що треба зробити, щоб ті, в кого чешуться руки, не перетворювали парламент на ринг і не заважали роботі. Нам є над чим працювати! Погодили ряд принципових рішень, які, я сподіваюся, завтра знайдуть підтримку в залі», - написав спікер.
Подивимося, чи сьогодні депутати проголосують «за» зняття недоторканості з суддів, чи знову почнуть чубитися. І чи не втекли ці судді? Це стане ясно вже сьогодні по обіді…

Відео:

https://www.youtube.com/embed/_RyM19J-eY8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Немає коментарів:

Дописати коментар