26 березня 2015 р.

Народні депутати з Вінниччини об’єдналися у групу

Навіщо створене позафракційне об’єднання народних депутатів України розказав його голова Геннадій Ткачук.

Завданнями депутатської групи «Вінниччина», яка діє у Верховній Раді, є відстоювання у парламенті інтересів регіону. 

Мова йде і про обласний бюджет, і про освітню галузь, і про медичну, транспортну та інші сфери. В усіх цих сферах спостерігається явний брак коштів та інколи відсутність якісного управління.


Все це створює додаткові проблеми для мешканців Вінницької області, які потребують якісних послуг освіти, охорони здоров’я, розвитку інфраструктури, транспортних послуг.

«З обмеженим фінансуванням на рівні оплати за спожиті енергоносії та зарплати про якісні послуги у цих та інших сферах годі й думати. Ми зараз робимо конкретні кроки, щоб залучити з держбюджету кошти на реформування медичної галузі Вінниччини, також кошти на розвиток транспортної системи, зокрема на вдосконалення транспортного сполучення між райцентрами та областю, а це і дороги, і сам транспорт.

І звичайно ж, будемо добиватися збільшення фінансування соціальної сфери Вінниччини. Саме за це ми зараз вболіваємо. І те, що ми консолідуємо наші сили заради Вінниччини та людей, які нас обирали, є гарним прикладом злагодженої роботи». 
Щодо фінансування галузі охорони здоров’я Геннадій Ткачук сказав, що Вінниччина перебуває у складній ситуації. Пілотний проект реформування галузі мав завершитися у 2014 році, його наслідки «плюси» і «мінуси» мали б бути проаналізовані. Цього не відбулося. Як і не збільшилося фінансування галузі. Все це, на думку народного депутата Геннадія Ткачука потребує вирішення.

За словами Геннадія Ткачука, до депутатської групи «Вінниччина» увійшли народні депутати від Вінниччини незалежно від того, які політичні сили вони представляють, політики, які вважають себе патріотами держави та області, які вважають себе частиною громади Вінниччини, які прагнуть позитивних змін в області.

«Наше об’єднання добровільне. Кожен нардеп має право обирати самостійно в якому форматі він працює у різноманітних позафракційних об’єднаннях і формальних та неформальних депутатських групах», - зауважив Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар