13 лютого 2015 р.

Деталі нових домовленостей у Мінську

Ніякої «Новоросії» нема, це фейковий проект», - зазначає Геннадій Ткачук
На переговорах у Мінську були досягнуті домовленості про виведення всіх іноземних військ з України. Угода передбачає всі гарантії суверинітету України.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів у Мінську. 
«У документі є чітке зобов'язання про виведення всіх іноземних військ з території України. Всі найманці з території України повинні бути виведені найближчим часом», – запевнив глава держави.
Крім того, українські прикордонники до кінця 2015 року повинні повністю відновити контроль над кордоном з Росією.

Про це саме говорить і народний депутат, член коаліції, вінничанин Геннадій Ткачук. Він пояснив деякі аспекти домовленостей, що були досягнуті у Мінську вранці 12 лютого.

«Домовленості – успіх української дипломатії. У тексті ніяких «ДНР» і «ЛНР» нема, є лише «окремі райони Донецької і Луганської областей». Домовленості повністю підтверджують попередній Мінський формат від вересня 2014 року. Його зараз терористи збиралися переглядати, але не вийшло. Фактично, останні домовленості у Мінську прямо не визнають державності терористичних угрупувань. Навіть Путін говорить про «ополчення Донбасу». І ніякої «Новоросії» нема, це фейковий проект», - зазначає Геннадій Ткачук.

Він також говорить про ще одну важливу деталь угоди – контроль над лінією розмежування.

- Новими угодами передбачено, що кордони «окремих районів Донецької і Луганської областей» будуть визначатися Верховною Радою України станом на вересень 2014 року, тобто без урахування останніх загарбань російських терористів, - наголосив депутат.

Немалий успіх – відмова нашої держави фінансувати діяльність квазі-держав у будь який спосіб.

- Україна не має прямих зобов’язань фінансувати ці регіони, а лише обговорюватиме такі можливості, як і можливості відновлення діяльності банків. Українська дипломатія, безумовно, добилася багато чого. Порошенка брали на виснаження, та не взяли», - наголосив Геннадій Ткачук. - Важлива й роль лідерів Німеччини та Франції Меркель і Олланда. Ніхто Україну не здає. Це вони показали чітко і впевнено. Світ об’єднаний навколо підтримки України.

Також Геннадій Ткачук вважає, що до настання півночі 15 лютого можлива ескалація бойових дій на всіх напрямках на фронті.

- Водночас Путін значно більше відштовхується від реальних подій на фронті, ніж від будь-чого іншого. Ситуація в Дебальцевому - найбільше, що зараз турбує Путіна. Перемир’я настає з 00:00 15 числа, до цього часу він намагатиметься замкнути «котел». Росія перекидає війська на Донбас гігантськими партіями – тільки за ніч на 12 число 50 танків, 40 «Смерчів», «Ураганів» і «Градів», 40 БТР та іншої техніки увійшло на підконтрольні бойовикам території з Росії. Путін говорить про «хоч який-небудь» механізм верифікації, тобто чесно виконувати угоди він не збирається. Путін бреше, інакше він не може. Тому – не розслаблятися, діяти як на війні. Всіляко підтримувати армію і дисципліну в тилу. Слід продовжувати вимагати від Заходу зброї. Мужній опір нашої армії і погроза надати Україні західні озброєння діють на ворога більше, ніж санкції, - наголосив Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар