24 лютого 2015 р.

Міністерство інформполітики намагається впливати на громадську думку старими методами

Міністерство інформаційної політики України, очолюване Юрієм Стецем, створило інформаційні війська України. 

В інтернеті вже з'явився відповідний сайт. 

«Як ви знаєте, війну Росії проти України називають гібридною. Все тому, що війна справжня, а інформація про неї брехлива. Проти нас відкрито багато фронтів, і один з особливо важливих — інформаційний», - йдеться в повідомленні на сайті.
Ініціатива нещодавно створеного міністерства, навколо якого точиться чимало дискусій викликала неоднозначні відгуки у політиків та інтернет-спільноти.

Народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук вважає, що міністерство намагається впливати на громадську думку старими методами.
- Позитивно, що міністерство хоча б щось почало робити. Але як на мене, це спроба голосно заявити страшною назвою звичайний набір інтернет-користувачів, із залученням їх до підписування статей, блогів, роздумів відомих людей. Зазвичай це роблять партії перед виборами, коли в соціальних мережах створюються так звані «боти» і вони коментують певні події, статті, блоги, плітки та чутки в певному напрямку і таким чином формують у людей потрібну думку або враження, - вважає Геннадій Ткачук.

Народний депутат вважає, що в суспільстві є певне розчарування від діяльності міністерства інформполітики.

- Коли створювалось це міністерство, то гадалось, що це буде міцний плацдарм для захисту інтересів українців, Держави у світі, в середині країни. Говорилось про те, що звільнять з державних і місцевих в тому числі керівників, які підтримували Януковича, які розпалюють сепаратизм, які не спроможні виготовлювати якісні передачі. Я розраховував, що міністерство буде опікуватись створенням гарного, конкурентоздатного українського теле-радіо продукту, займеться пошуком фінансів для постановок сучасних фільмів,спектаклів, серіалів. На превеликій жаль, майже за 100 днів уряду і цього міністерства не видно чітких планів, суттєвих кроків про обіцяні і так необхідні реформи, - вважає Геннадій Ткачук.

«Донесення правдивої інформації до тих людей, які спілкуються в інтернеті, для цього не потрібні боти та тролі», – наводить слова міністра Телеканал новин «24», журналістам якого посадовець розповів про свої ідеї.
«Той, хто користується соцмережею не перший день, бачить це і розуміє. Для цього треба об’єднати людей, які є авторитетними в соцмережах, і мають велику кількість людей, які їх чують. Об’єднати їх у роботі», – повідомив міністр.
Він зазначив, що планує створити координаційний центр роботи таких блогерів. І наразі вже заручився підтримкою деяких відомих блогерів щодо поширення правдивої інформації або спростування неправдивих новин.

Скільки саме людей буде співпрацювати з міністерством інформації, міністру не відомо.
Тож, кожен бажаючий може вступити у лави інформаційних військ. Для цього потрібно зареєструватися на порталі http://i-army.org, ввівши адресу своєї електронної скриньки. Далі слід очікувати від Міністерства завдань, які потрібно буде виконувати. 
«Кожен українець із доступом до інтернету може зробити свій внесок в інформаційну боротьбу», - йдеться в описі до сайту Інформаційних військ України.
Тим часом, Міністерство інформаційної політики обіцяє у травні цього року представити Концепцію інформаційної безпеки України, яка до кінця 2015 року має бути затверджена у вигляді закону або доктрини.

Немає коментарів:

Дописати коментар