25 лютого 2015 р.

Нардеп Геннадій Ткачук вважає, що реформи в соціальній сфері - провалені

Народний депутат України Геннадій Ткачук вважає, що реформи в соціальній сфері – провалені. Про це він заявив в ефірі програми «Політрада» на каналі ВДТ.
За його словами, слово «реформи» фактично перетворилось на якісь жахи для українців.

- При такому підході, як уряд сьогодні планує, люди неспроможні будуть платити такі великі комунальні платежі, - зазначив депутат. - Приблизно пораховано, що за однокімнатну квартиру треба буде заплатити 2-2,5 тисяч гривень, і це при мінімальній зарплаті 1300 гривень.

На думку Геннадія Ткачука, перед тим, як піднімати тарифи, спочатку повинен бути розроблений чіткий план дій, а вже потім – впровадження реформ.

- Ми швидко створили уряд, ми проголосували за бюджет, тепер ми маємо право спитати, як людям виживати. Тому нам треба чітко ставити вимоги до уряду, щоб нам пояснили, як саме людям будуть відшкодовуватись кошти і з яких джерел буде надходження. Важливо також і те, щоб люди платили лише за той обсяг послуг (тепло, електроенергія і т.д.), які фактично споживають, - підкреслив депутат.
За словами Геннадія Ткачука, для задоволення потреб населення України приблизно потрібно 20 млрд. кубів газу. Тобто, фактично власного видобутку газу вистачає, щоб забезпечити населення теплом.

- В той же час системи опалення та енергопостачання треба переводити на альтернативні види палива та на енергозберігаючі технології, - заявив політик. - На превеликий жаль, ця робота майже не ведеться. Вважаю, що керівництво області недопрацьовує в цьому напрямку.

Як зазначив Геннадій Ткачук, на сьогоднішній день в області є достатньо лісових ресурсів, які можна використати як опалення.

-  До мене неодноразово зверталися керівники наших лісгоспів, бо є проблема куди продати вінницький ліс, - навів приклад депутат.

За його словами, на сьогоднішній день є багато іноземних фірм, які готові поставляти обладнання, щоб перевести котельні на альтернативні види опалення.

- Я вивчав це питання: для того, щоб район приблизно з 80-тисячним населенням перевести на альтернативне опалювання, потрібно 40- 50 мільйонів гривень, і тоді весь район позбавиться від газової залежності, - зауважив Геннадій Ткачук.

Як зазначив політик, зараз стан економіки такий, що без іноземних кредитів Україні буде важко протистояти кризі і соціальним вибухам.

- Але ці гроші, які іноземні організації дають в кредит, вони могли б бути нам списані, бо саме українська нація боронить світ від російської агресії, - вважає Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар