19 лютого 2015 р.

Якби Мінські угоди виконувалися, то у миротворцях не було б необхідності

Вчора, 18 лютого, Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.
А Президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Володимира Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас.

Це рішення прокоментував народний депутат України Геннадій Ткачук.
- Якби Мінські угоди виконувалися, то у миротворцях не було б необхідності. Але, на жаль, агресія триває. Наша держава змушена шукати механізми захисту своєї незалежності та починає підштовхувати Захід до активніших дій. І звернення до ООН щодо направлення на Донбас миротворчої місії є нагальним дипломатичним  кроком з боку України, - зазначив Геннадій Ткачук. -  Залучення миротворчого контингенту до врегулювання ситуації в східних областях України може допомогти припинити активні сутички між українською армією і бойовиками. Оптимально, щоб такі сили вводили як на лінію зіткнення, так і на кордон.

Однак, як зауважив депутат, у сформованій ситуації виникає ряд складнощів, зокрема, у сфері дипломатичної боротьби. Росія абсолютно не зацікавлена у появі миротворців на Донбасі, тому вона може блокувати роботу миротворчої місії ООН.

- Для України дуже гостро стоїть питання країн-учасників можливої миротворчої місії, адже Росія під виглядом миротворців ООН може намагатися ввести на Донбас свій контингент. Тому не можна допустити, щоб Росія брала участь в миротворчій операції, адже вона є безпосереднім учасником конфлікту, - підсумував Геннадій Ткачук.

Також нардеп висловив свою думку стосовно створення паралельного штабу добровольчих батальйонів.

Як відомо, представники 17 добровольчих батальйонів створили Об'єднаний штаб для координації своїх дій.

- Дії генерального штабу постійно піддаються критиці, іноді дійсно справедливо, але в більшості - зі сторони "диванних політиків", які сидячи вдома, дають поради, як воювати з вп'ятеро сильнішим ворогом. Вважаю, що рішення про створення Об'єднаного штабу може мати негативні наслідки, оскільки знижує ефективність управління військами та підриває принцип єдиноначальності. Такий штаб може існувати лише з ініціативи Головнокомандувача й діяти в рамках Генерального штабу, - зауважив Геннадій Ткачук. - Крім того, створення паралельного штабу добровольчих батальйонів може вплинути  на рішення США про надання зброї для України.

Немає коментарів:

Дописати коментар