10 квітня 2015 р.

Депутат-вінничанин Ткачук наполягає на притягненні до відповідальності Симоненка

З відповідним депутатським зверненням Геннадій Ткачук звернувся до керівництва МВС, СБУ та Генпрокуратури.

Народний депутат від фракції БПП і групи «УДАР» у фракції, Геннадій Ткачук звинувачує першого секретаря КПУ Петра Симоненка тому, що той розповсюджував в Росії на телебаченні інформацію, що шкодить Україні.
«28 березня 2015 на телеканалі ТВЦ, російського телебачення, виступав Петро Миколайович Симоненко, перший секретар КПУ України, як було зазначено. У своєму виступі, Симоненко. неодноразово називав українську владу «націонал-фашистським режимом», звинувачував в узурпації влади певними колами чиновників, та без належних доводів повідомляв інформацію, яка не відповідає дійсності та спрямована на приниження влади в Україні та порушення її авторитету на міжнародній арені, що паплюжить українську державу, Презедента України і всіх громадян які обрали демократичний вектор розвитку країни», - вважає Геннадій Ткачук.

Окрім того, він повідомив, що Симоненко приймав участь у VII з’їзді Комуністичної партії Російської Федерації (КПРФ), на якому був обраний до президії партії та головою КПРФ нагороджений медаллю.

«Виступаючи на вищезазначеному з’їзді Петро Симоненко у відкритий спосіб підбурював до об’єднання сил Комуністичної партії України та Комуністичної партії Російської Федерації у боротьбі, разом з російським народом, з «терористичною диктатурою» яка виникла в Україні. У своїй промові, Симоненко. зазначив, що завданням комуністів в нових умовах стати передовим загоном революційних сил і бути на чолі бойового антифашистського фронту.

В умовах сьогодення вважаю такі виступи неприпустимими та спрямованими на порушення зовнішнього та внутрішнього суверенітету, та територіальної цілісності держави, що в свою чергу є порушення Конституції та законів України, та потребує притягнення винної особи до кримінальної відповідальності в порядку визначеному законом», - написав Геннадій Ткачук у правоохоронні органи. 

Він пропонує, керуючись статтею 16 Закону України «Про статус народного депутата України», провести розслідування фактів викладених у зверненні та притягнути Симоненка до відповідальності передбаченої чинним законодавством України.

Це звернення Геннадія Ткачука підтримало понад 10 депутатів, нардеп продовжує збирати підписи під зверненням.

СБУ має намір ще раз допитати лідера КПУ Петра Симоненка у зв'язку з причетністю комуністів до підготовки терактів в Одесі. Про це заявив на брифінгу радник голови СБУ Маркіян Лубківський. 

«Одним допитом, очевидно, справа не обмежиться. Наразі тривають слідчі дії, ми не можемо розголошувати всіх деталей», - сказав Лубківський, а його словами, найголовнішим для СБУ є те, що була розкрита «розгалужена мережа комуністів, яка діяла, зокрема, в Одеській області і підозрюється у скоєнні терористичних актів». 

«Саме у зв'язку з цим необхідно буде допитати людей, взяти свідчення і також допитати лідера комуністів», - пояснив він.


Немає коментарів:

Дописати коментар