30 квітня 2015 р.

Чому громада Вінниччини має віддавати останні гроші «Вінницягазу?»

Днями з’явилася заява ПАТ «Вінницягаз», про те, що ця фірма не гарантує безперебійного постачання, через зменшення споживання газу.
Тут треба зробити деякі пояснення і коментарі. Отже, в компанії стверджують: у Вінницькій області за 3 місяці 2015 року було використано газу на 51 млн. куб. м. менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Здавалося б - це можна тільки вітати. Значить, в області працюють програми енергозбереження, газозаміщення, населення починає по справжньому економити газ як у Європі. Зрештою, на це націлені і місцеві, і загальнодержавні програми.
Але «Вінницягаз», виявляється, це зовсім не влаштовує. Тут повідомили вінничанам, що в умовах значного зростання ціни на газ для населення цього року слід очікувати рекордного падіння його споживання.
«Однак, тарифи нині залишаються некоректними, через те що розраховані на великий обсяг транспортування газу. І якщо найближчим часом держава, в особі НКРЕКП, не виправить цю ситуацію, то суттєве падіння обсягів споживання газу призведе до дестабілізації роботи системи газопостачання області», - заявив начальник управління обліку та балансів природного газу ПАТ «Вінницягаз» Василь Сопільник.
Отже, цей службовець ставить під сумнів всю державну політику у цій сфері, стверджує, що тарифи на газ, навіть після останніх підвищень, «є не коректними», тобто, для «Вінницягаз» вони низькі. І завуальовано пропонує мешканцям Вінниччини: споживайте газу більше за новими тарифами, бо, мовляв, якщо будете споживати менше, то тиск у трубі впаде і газу не отримаєте взагалі.
Дуже цікаві заяви звучать з уст посадовців «Вінницягазу». Впевнений, про ці заяви має знати громадськість і влада. І дати їм належну, державницьку, патріотичну оцінку.

Немає коментарів:

Дописати коментар