27 квітня 2015 р.

Парламент протидіє Росії і наполягає на звільненні Надії Савченко та решти незаконно затриманих

На минулому парламентському тижні народні депутати України займалися не тільки з'ясуванням стосунків в середині коаліції, а й приймали важливі документи щодо визнання Росії країни-агресором.

Одна з цих постанов має назву «Про відсіч збройній агресії РФ та подолання її наслідків», друга – «Постанова про запровадження персональних санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув'язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко». Третя – «про Звернення ВРУ до Президента РФ про вимогу звільнення незаконно утримуваного народного депутата України Надії Савченко, всіх інших заручників і незаконно утримуваних осіб відповідно до п.6 «Комплексу заходів з виконання Мінських угод».

Про ці документи розповів народний депутат, вінничанин Геннадій Ткачук.

«У Постанові «Про Заяву ВРУ «Про відсіч збройній агресії РФ та подолання її наслідків», ми схвалили текст Заяви Верховної Ради України, якою створено правове підґрунтя для пред’явлення Україною консолідованих претензій Російській Федерації у зв’язку з її збройною агресією проти нашої держави. 
У Заяві йдеться про беззаперечні факти збройної агресії, порушення міжнародних зобов’язань РФ та наслідки такої агресії для України. Зазначаються підстави для формулювання вимог України до РФ у зв’язку із вчиненням акту збройної агресії проти України. Все це дасть змогу в майбутньому заявити про втрати України на міжнародному рівні і пред’явити претензії до РФ», - зазначив Геннадій Ткачук.

Про інші постанови він сказав, що її прийняття дозволить відкрити шлях до Звільнення Надії Савченко та інших кремлівських в’язнів. 
«Постанова про Звернення ВРУ до Президента РФ про вимогу звільнення незаконно утримуваного народного депутата України Надії Савченко, всіх інших заручників і незаконно утримуваних осіб відповідно до п.6 «Комплексу заходів з виконання Мінських угод» дозволила безпосередньо звернутися до президента Російської Федерації із закликом звільнити від незаконного ув’язнення народного депутата України Надію Савченко та усіх громадян України, які були захоплені в полон на території України, перевезені на територію Російської Федерації та всупереч їх волі незаконно там утримуються.

Постанова про запровадження персональних санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув'язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко, дозволила затвердили список осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації Надії Савченко та запровадити щодо них санкції. Звернутися до міжнародних організацій, міжпарламентських асамблей та урядів демократичних країн світу щодо запровадження персональних санкцій проти таких осіб», - сказав народний депутат Геннадій Ткачук.

Немає коментарів:

Дописати коментар