9 квітня 2015 р.

Лакмусовим папірцем очищення судової системи має стати покарання тих суддів, які судили учасників Майдану

В Україні має пройти очищення судової системи, лакмусовим папірцем має стати покарання тих суддів, які судили учасників Майдану.Про це повідомив народний депутат, член фракції «Блоку Петра Порошенка» і групи «УДАР», вінничанин Геннадій Ткачук.

В Україні має пройти очищення судової системи, всі судді,  які приймали протизаконні рішення, мають бути звільнені. Лакмусовим папірцем має стати покарання тих суддів, які судили учасників Майдану. Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді дати згоду на арешт судді, яка судила учасників Євромайдану. 
В Україні хоча і поволі але продовжується очищення судової системи від тих служителів Феміди, які «шили» справи учасникам Євромайдану і приймали злочинні рішення. Комітет з правосуддя Верховної Ради України підтримав подання Генеральної прокуратури на арешт судді, яка кинула за ґрати двох киян, які перевозили покришки в багажнику автомобіля під час Майдану.
Про це повідомив народний депутат, член фракції «Блоку Петра Порошенка» і групи «УДАР», вінничанин Геннадій Ткачук.
- Комітет прийняв рішення, щоб дати дозвіл на затримання і арешт (взяття під варту) судді Солом’янського районного суду м.Києва Світлани Кушнір. Суддя, яка судила активістів Майдану, зокрема було декілька неправосудних вироків щодо затримання людей, які перевозили шини. Депутати Комітету рекомендували Верховній раді зняти недоторканість з судді і завтра це питання розглядатиметься на сесії. Тобто це — продовження зняття недоторканості з суддів, процес очищення влади», — сказав депутат. Геннадій Ткачук.
Він розповів, що на Комітеті з питань правової політики та правосуддя було підтримано законопроект «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» № 2558. 
А 7 квітня суддю Оболонського районного суду міста Київ Тараса Ліщука та суддю Дніпровського районного суду Києва Владиславу Макарчук звинуватили у порушенні присяг. Зокрема, як встановили працівники Генпрокуратури, вищезгадані судді у свій час винесли рішення про арешт активістів «Революції гідності». ВР рада повинна стати ще одним серйозним політичним інструментом очищення суддівського корпусу. Саме для цього Українці делегували депутатам свою довіру.

Немає коментарів:

Дописати коментар