28 квітня 2015 р.

Незрозумілі дії міністра МВД по наданню державної охорони для О. Бондаренко викликають як мінімум подив


Міністерство внутрішніх справ виділить охорону колишньому народному депутату від Партії регіонів Олені Бондаренко в зв'язку з отриманням нею погроз на свою адресу.
Ця новина вже тиждень викликає жваві дискусії серед політиків та громадян. Напевно, є і прибічники такого кроку, але більшість громадян категорично проти.
Хочу, перш за все, процитувати кілька фраз з повідомлення прес-служби Авакова. Там йдеться про мотиви надання охорони Бондаренко.  Отже, прес-служба пише: екс-нардеп і громадський діяч повідомила про те, що упродовж останнього дня отримала багато повідомлень загрозливого характеру. За заявою Олени Бондаренко їй буде виділено охорону. Вона також висловила вдячність главі МВС України Арсену Авакову за підтримку.
Тобто, МВС і міністр Аваков визнали, що О. Бондаренко – впливовий громадський діяч. І її життя для України важить значно більше, ніж життя тих, які боролись зі злочинним режимом Януковича, які сьогодні боронять нашу землю від агресії.
Я вважаю, що Олена Бондаренко не має права на спеціальний захист, а як простий громадянин, може найняти охоронців в ДСО за гроші, адже подібні діячі при владі Януковича багато на заробили. Дивує, а чому платники податків мають оберігати таку “видатну” особу, що грошей в країні не має куди діти? Для пенсіонерів, ветеранів, студентів, робітників та службовців суцільна економія і злидні, а тут така розкіш, хіба не дивує?
Друге, Бондаренко отримувала погрози у мережі Facebook. Тобто, вона не отримувала особистих дзвінків, листів та інших повідомлень загрозливого характеру особисто. Відомо, що в соціальній мережі погрожують багатьом людям, і у 99,99% випадків ці погрози виявляються фейкаим, недостовірною інформацією.  Тож за логікою міністра МВД, такий захист мав би отримати кожен, кому погрожували у соціальній мережі.
А тим часом, такий захист так і не отримав колишній голова фінінспекції Гордієнко, який зробив заяву про багатомільйонні оборудки уряду та зловживання, в тому числі, і у відомствах Авакова, Павленка?  Йому ж дійсно загрожує небезпека.
Ще один казус: О. Бондаренко висловила вдячність главі МВС України Арсену Авакову за підтримку. Це ключова фраза повідомлення МВС!
Далі аналізуємо факти. Голова Наглядової ради Українського медіахолдингу (УМХ) Олена Бондаренко погодила з акціонером УМХ Сергієм Курченко свій вихід з посади. Тоді Бондаренко ж заявила про те, що вертається у політику.
У якій якості? Якщо у якості проросійського політика, то в неї це виходить, адже вона на каналах російського телебачення критикує та оббріхує все українське і нашу волю до кращого майбутнього. Можливо, десь вигулькне Бондаренко на Харківщині чи підконтрольній частині Донбасу на місцевих виборах. І буде претендувати на посаду мера, чи депутата облради. Щоб і далі дестабілізувати ситуації у прифронтовій зоні і вести пропаганду Росії і сепаратизму. І це вже пряма загроза держбезпеці.
А тепер уявіть її виборчу кампанію: їздить по містам та селам  в супроводі державних охоронців, агітує і розказує всім: бачите, яка я цінна для держави? Мене навіть охороняють за державний кошт. І деякі люди поведуться на це, і проголосують за неї! Тобто, надання охорони – це ще й частина піару і виборчої технології О. Бондаренко.
А можливо уряд та ті міністри, які вже півтора року працюють, а результатів немає,  розуміючи,що все менше підтримки у них серед українців та стінах ВР мають бажання залучити собі в прибічники фракцію “Опозиційний Блок”?

Погодьтеся, питань більше, ніж відповідей!

Немає коментарів:

Дописати коментар